r
Nosalty Logó

Kávés-diós csodasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Kávés-diós csodasüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kávés-diós tészta

Mascarponés-kávés vajkrém

Dió grillázs + Összeállítás

Összesen 1360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kávés-diós tészta

Mascarponés-kávés vajkrém

Dió grillázs + Összeállítás

Összesen 8159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kávés-diós tészta

Mascarponés-kávés vajkrém

Dió grillázs + Összeállítás

Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    588.7 g
  • Telített zsírsav
    217 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    1516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2843 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 8159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Kávés-diós tészta

Mascarponés-kávés vajkrém

Dió grillázs + Összeállítás

Elkészítés

Kávés-diós tészta

  1. A szobahőmérsékletű puha vajat a nádcukorral alaposan kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a négy egész tojást. Sok múlik a tészta állagán, ezért addig habosítjuk, amíg szépen felveszi a tojásokat.
  2. Ezt követően beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzákeverjük a tejet, a darált diót és a vaníliaesszenciát.
  3. Végül hozzáadunk két adag frissen főzött presszókávét, amitől igazán szaftos és karakteres lesz a tésztánk. Az elkészült tésztát sütőpapírral kibélelt, kilisztezett tepsibe öntjük, majd szépen elegyengetjük. Ha a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, akkor sülés közben nem fog felpúposodni.
  4. Sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Az első 15 percben süssük légkeverésen, majd kapcsoljuk le, és süssük tovább alsó-felső fokozaton.
  5. A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a vajas krémet és a diógrillázst.

Mascarponés-kávés vajkrém

  1. A szobahőmérsékletű puha vajat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a szintén szobahőmérsékletű mascarponét.
  2. Vaníliával, fahéjjal és kihűlt presszókávéval ízesítjük. Gyönyörű, könnyed, habos krémet kapunk, amit tálalásig félreteszünk, később habzsákba töltve fogjuk felhasználni.

Dió grillázs + Összeállítás

  1. Egy magas falú, nyeles edényben megolvasztjuk a cukrot, és sima, aranybarna karamellt készítünk belőle. Ne kevergessük, csak néha rázogassuk meg egy picit, hagyjuk magától szépen elolvadni, közepes hőfokon.
  2. Az egész diószemeket, mielőtt belekevernénk a karamellbe, tegyük be mikróba pár percre, hogy átmelegedjenek. Ezt a hőkiegyenlítés miatt érdemes megcsinálni, mert a hideg szemek azonnal beledermednek a karamellbe, így viszont szépen egyenletesen bevonja őket mindenhol.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a diót a karamellhez, gyors mozdulatokkal forgassuk meg benne, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyengessük el a szemeket.
  4. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd a szebb, egész szemeket tegyük félre. A törött, kevésbé szépeket karamelldarabokkal daráljuk finom morzsává. Ezzel díszítjük majd a süteményünk tetejét.
  5. A kihűlt tészta széleit vékonyan levágjuk, majd az egészet hosszában kettévágjuk, és 12 darab egyenlő méretű téglalapra osztva felszeleteljük.
  6. Az első 6 lapocskára nyomunk a krémből, majd a másik hatot rátesszük a krémesek tetejére, és azokra is nyomkodunk a krémből (a videóban látható módon).
  7. Végül megszórjuk a grillázsmorzsával, és egész diószemekkel díszítjük.
  8. Olyan csodás látványt nyújt, mint egy igazi cukrászremek, pedig valójában egy kis kreativitással bárki el tudja készíteni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21704
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-diós csodasüti
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Az ünnepekre hangolódva egy szuper vendégváró süteményt készítettünk. Ráfoghatjuk, hogy kicsit megúszós lett, de ígérjük nektek, hogy úgy fogjuk prezentálni, hogy attól eldobja az agyát a díszes vendégsereg. Itt a bizonyíték, hogy egy egyszerű, nem túlbonyolított receptből igenis ki lehet hozni a maximumot. Ez a sütemény méltó befejezése lehet a karácsonyi vacsorának egy frissen főzött presszókávé vagy egy langyos-habos latte kíséretében.

Hozzávalók

Kávés-diós tészta

Mascarponés-kávés vajkrém

Dió grillázs + Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...