Kávés-diós csodasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
Kávés-diós tészta
-
37g vaj263 kcal
-
37g nádcukor139 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g dió109 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g feketekávé1 kcal
Mascarponés-kávés vajkrém
-
25g vaj179 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
Dió grillázs + Összeállítás
Összesen
1360
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
Kávés-diós tészta
-
220g vaj1577 kcal
-
220g nádcukor836 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
60g feketekávé5 kcal
Mascarponés-kávés vajkrém
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
30g feketekávé3 kcal
Dió grillázs + Összeállítás
Összesen
8159
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
Kávés-diós tészta
-
11.3g vaj81 kcal
-
11.3g nádcukor43 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
5.1g dió33 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3.1g feketekávé0 kcal
Mascarponés-kávés vajkrém
-
7.7g vaj55 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
1.5g feketekávé0 kcal
Dió grillázs + Összeállítás
Összesen
418
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 98.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
1360
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.2 g
Zsír
-
Összesen 588.7 g
-
Telített zsírsav 217 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 1516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3633.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 780 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 1622 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.9 g
-
Cukor 425 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 338.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2843 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 2792 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
8159
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
418
kcal
Hozzávalók
Kávés-diós tészta
-
220 g nádcukor
-
250 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
2 g vaníliaaroma
Mascarponés-kávés vajkrém
-
100 g porcukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Dió grillázs + Összeállítás
Elkészítés
Kávés-diós tészta
- A szobahőmérsékletű puha vajat a nádcukorral alaposan kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a négy egész tojást. Sok múlik a tészta állagán, ezért addig habosítjuk, amíg szépen felveszi a tojásokat.
- Ezt követően beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzákeverjük a tejet, a darált diót és a vaníliaesszenciát.
- Végül hozzáadunk két adag frissen főzött presszókávét, amitől igazán szaftos és karakteres lesz a tésztánk. Az elkészült tésztát sütőpapírral kibélelt, kilisztezett tepsibe öntjük, majd szépen elegyengetjük. Ha a tészta közepébe készítünk egy kis mélyedést, akkor sülés közben nem fog felpúposodni.
- Sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Az első 15 percben süssük légkeverésen, majd kapcsoljuk le, és süssük tovább alsó-felső fokozaton.
- A kész tésztát tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a vajas krémet és a diógrillázst.
Mascarponés-kávés vajkrém
- A szobahőmérsékletű puha vajat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a szintén szobahőmérsékletű mascarponét.
- Vaníliával, fahéjjal és kihűlt presszókávéval ízesítjük. Gyönyörű, könnyed, habos krémet kapunk, amit tálalásig félreteszünk, később habzsákba töltve fogjuk felhasználni.
Dió grillázs + Összeállítás
- Egy magas falú, nyeles edényben megolvasztjuk a cukrot, és sima, aranybarna karamellt készítünk belőle. Ne kevergessük, csak néha rázogassuk meg egy picit, hagyjuk magától szépen elolvadni, közepes hőfokon.
- Az egész diószemeket, mielőtt belekevernénk a karamellbe, tegyük be mikróba pár percre, hogy átmelegedjenek. Ezt a hőkiegyenlítés miatt érdemes megcsinálni, mert a hideg szemek azonnal beledermednek a karamellbe, így viszont szépen egyenletesen bevonja őket mindenhol.
- Óvatosan keverjük hozzá a diót a karamellhez, gyors mozdulatokkal forgassuk meg benne, majd öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyengessük el a szemeket.
- Hagyjuk teljesen megdermedni, majd a szebb, egész szemeket tegyük félre. A törött, kevésbé szépeket karamelldarabokkal daráljuk finom morzsává. Ezzel díszítjük majd a süteményünk tetejét.
- A kihűlt tészta széleit vékonyan levágjuk, majd az egészet hosszában kettévágjuk, és 12 darab egyenlő méretű téglalapra osztva felszeleteljük.
- Az első 6 lapocskára nyomunk a krémből, majd a másik hatot rátesszük a krémesek tetejére, és azokra is nyomkodunk a krémből (a videóban látható módon).
- Végül megszórjuk a grillázsmorzsával, és egész diószemekkel díszítjük.
- Olyan csodás látványt nyújt, mint egy igazi cukrászremek, pedig valójában egy kis kreativitással bárki el tudja készíteni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21704
- Feltöltés dátuma: 2020. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Az ünnepekre hangolódva egy szuper vendégváró süteményt készítettünk. Ráfoghatjuk, hogy kicsit megúszós lett, de ígérjük nektek, hogy úgy fogjuk prezentálni, hogy attól eldobja az agyát a díszes vendégsereg. Itt a bizonyíték, hogy egy egyszerű, nem túlbonyolított receptből igenis ki lehet hozni a maximumot. Ez a sütemény méltó befejezése lehet a karácsonyi vacsorának egy frissen főzött presszókávé vagy egy langyos-habos latte kíséretében.