r
Nosalty Logó

Kavart tök székely módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Incsifincsi
Kavart tök székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Elkészítés

Majonéz elkészítése

  1. Megfőzünk egy tojást.
  2. Ha kész, kivesszük a főtt tojássárgáját, és összekeverjük egy nyers tojássárgájával.
  3. 3 teáskanál mustárt adunk hozzá, majd elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Ezután lassanként adagoljuk hozzá az olajat, nehogy kicsapódjon.
  5. Körülbelül 3 dl olajat vesz fel, többet semmiképp ne öntsünk hozzá, kevesebbet lehet!

Tök elkészítése

  1. A tököket feldaraboljuk (egy tököt 2 darabra vágunk), megsózzuk, és odarakjuk főni (20-25 percig).
  2. Ha megfőtt, rakjuk szitába, és hagyjuk, hogy magától lecsepegjen a leve. Semmiképp se préseljük ki, mert kipréselődik a zamatja!
  3. Amíg várunk, feldaraboljuk a hagymát és a maradék tojásfehérjét is.
  4. Ha mindezekkel megvagyunk, a tököt rakjuk egy edénybe, tányérba vagy amibe szeretnénk, és egy villával jól nyomkodjuk szét, hogy krémes legyen az állaga, majd adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát és tojásfehérjét, majd alaposan keverjük össze!
  5. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 14201
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 17.

Ajánló

A kavart tök házikenyérrel a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kavart tök székely módra
Incsifincsi 31 recept

Ha nem megsütöm, megfőzöm a tököt és kikavarom finom krémesre! 

Hozzávalók

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek