r
Nosalty Logó

Kavart tök székely módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Incsifincsi
Kavart tök székely módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

674
Kalória
6.3g
Fehérje
15.2g
Szénhidrátok
67.6g
Zsír
346.7g
Víz
110.2g
Koleszterin
3.7g
Rost
10.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Majonéz elkészítése

Tök elkészítése

Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1386.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4305 micro
Összesen 2698 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Majonéz elkészítése

  1. Megfőzünk egy tojást.
  2. Ha kész, kivesszük a főtt tojássárgáját, és összekeverjük egy nyers tojássárgájával.
  3. 3 teáskanál mustárt adunk hozzá, majd elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  4. Ezután lassanként adagoljuk hozzá az olajat, nehogy kicsapódjon.
  5. Körülbelül 3 dl olajat vesz fel, többet semmiképp ne öntsünk hozzá, kevesebbet lehet!

Tök elkészítése

  1. A tököket feldaraboljuk (egy tököt 2 darabra vágunk), megsózzuk, és odarakjuk főni (20-25 percig).
  2. Ha megfőtt, rakjuk szitába, és hagyjuk, hogy magától lecsepegjen a leve. Semmiképp se préseljük ki, mert kipréselődik a zamatja!
  3. Amíg várunk, feldaraboljuk a hagymát és a maradék tojásfehérjét is.
  4. Ha mindezekkel megvagyunk, a tököt rakjuk egy edénybe, tányérba vagy amibe szeretnénk, és egy villával jól nyomkodjuk szét, hogy krémes legyen az állaga, majd adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott hagymát és tojásfehérjét, majd alaposan keverjük össze!
  5. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Ha nem megsütöm, megfőzöm a tököt és kikavarom finom krémesre! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sültzeller-hummusz

Ez a sültzeller-hummusz egy egyszerű és finom mártogatós, ami pillanatok alatt elkészül. Tökéletes salátákhoz, piknikre és szendvicsekhez, ezért készíts rögtön egy nagyobb adagot, ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!