r
Nosalty Logó

Katicabogár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Katicabogár torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 6483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6562.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    2980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.2 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    375 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1841 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 6483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgátját szétválasztjuk a fehérjétől. Kemény habbá verjük a fehérjét egy késhegynyi sóval, egy kis kanál cukorral.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral, vízzel habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  4. A habtejszínt felverjük, majd összekeverjük a joghurtal (1 evőkanállal tegyünk félre a szemhez). A megmosott epreket apró kockára vágjuk, ezt is beletesszük a krémbe.
  5. Ha kész a piskóta és kihűlt, 3 felé vágjuk, hogy 3 egyforma lapot kapjunk belőle. Majd minden réteget megkenünk a krémmel.
  6. Ha ezzel megvagyunk, a torta közepét kettévágjuk, egy kicsit széthúzzuk, és a piskóta tetejét is bekenjük a krémmel.
  7. A fej elkészítése: a hozzávalokból egy kört formálunk, majd kettévágjuk, és megkenjük szintén krémmel a belsejét, összetapasztjuk. A külső részét is bekenjük a krémmel.
  8. Jöhet a díszítés. A megtisztított epreket körökre vágjuk, majd tetszét szerint felhelyezzük. Olvasztott csokival pöttyöket formázunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4836
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokahúgomnak készítettem el születésnapjára ezt a tortát. Azért választottam ezt, mert éppen fizetés előtt volt, és nem szerettem volna drága hozzávalókat (marcipán, tortaszínező, stb.). Így úgy érzem személyesebb lett a torta. Egyszerű hozzávalók, nagyszerű íz. Remélem megtetszett a recept, és sok kicsinek okozok vele örömet.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fejhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...