r
Nosalty Logó

Katalán halas egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
vikki
Katalán halas egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A picada mártáshoz

Összesen 68 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2566.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1863 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    201 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A picada mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat feldaraboljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk.
  2. Serpenyőben 5-6 ek. olajat hevítünk, és a haldarabokat aranysárgára sütjük benne.
  3. Miután a halat megsütöttük, a megmaradt olajban aranybarnára sütjük a kenyérszeletet is.
  4. A paradicsomokat kimagozzuk és pürésítjük, a fokhagymákat megpucoljuk és eldaraboljuk.
  5. Egy lábasban kb. 2 ek. olajat hevítünk, és a fokhagymákat megsütjük benne.
  6. Ezután eltávolítjuk a fokhagymákat, és hozzáadjuk a pürésített paradicsomot, pár percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és felöntjük 5 dl vízzel.
  7. A krumplikat felkockázzuk, hozzáadjuk a paprikás alaphoz, sózzuk és közepes tűzön kb. 10-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  8. A picada mártáshoz a pirított kenyeret, a fokhagymákat, a mogyorót és a petrezselymet 1 ek. vízzel botmixerrel pürésítjük.
  9. Mikor a krumpli már majdnem puha, hozzákeverjük a mártást és beletesszük a halakat, óvatosan átforgatjuk, sózzuk, ha szükséges és további 5 percig együtt főzzük.
  10. Amikor a hal és a krumpli is puha, a fűszeres mártással meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7133
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Ajánló

Bármilyen tengeri hallal elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tipikus partvidéki halétel, ami eredetileg Katalóniából származik, de az ország többi partvidékén is készítik. Ezt az ételt hagyományosan a halászat során megsérült, és így értékesíthetetlenné vált halakból készítették. Az ilyen típusú egytálételek mára országszerte népszerűvé váltak, a legtöbb vendéglő kínálatában is szerepelnek.

Hozzávalók

A halhoz

A picada mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...