Kata szelet Katica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta 1
-
22g tojás28 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
4g cukor15 kcal
Tészta 2
-
20g finomliszt73 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Tészta 3
-
15g dió98 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
4 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összeállításhoz
-
12g lekvár/ dzsem33 kcal
Összesen
486
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta 1
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
Tészta 2
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Tészta 3
-
150g dió981 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összeállításhoz
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
Összesen
4868
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta 1
-
15.4g tojás19 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
Tészta 2
-
14g finomliszt51 kcal
-
10.5g margarin75 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4.2g tojássárgája14 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tejföl14 kcal
Tészta 3
-
10.5g dió69 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
11.2g tojásfehérje6 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Összeállításhoz
-
8.4g lekvár/ dzsem23 kcal
Összesen
341
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
486
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.2 g
Zsír
-
Összesen 275.5 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 115 g
-
Koleszterin 1430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4352.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 817 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1945 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.9 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 495.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1893 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 1199 mg
-
Retinol - A vitamin: 1805 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1011 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1696 micro
Összesen
4868
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
341
kcal
Hozzávalók
Tészta 1
-
4 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukor
Tészta 2
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
5 dkg cukor
-
2 kk sütőpor
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 dl tejföl
Tészta 3
-
10 dkg cukor
-
4 db tojásfehérje
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Összeállításhoz
Elkészítés
Tészta 1
- 4 tojásból a hagyományos módon egy tepsiben piskótát sütünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a cukorral, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Ugyanakkora tepsit vagy ugyanazt a tepsit, amiben a piskótát sütöttük kibéleljük sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
- A tojások fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót és a citrom héjat. Ezt a masszát a tészta tetejére kenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Kb. 20 perc (TŰPRÓBA). Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
- A piskóta alját megkenjük a lekvárral, rátesszük a diós sült tésztát úgy, hogy a diós fele legyen befelé, majd egy kissé összenyomjuk. Visszafordítjuk, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.
- A piskóta tetejét porcukrozva szervírozzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×34
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5718
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy szelet nem elég... nagyon könnyű sütemény... ETETI MAGÁT.