Kata szelet Évi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
29g tejföl58 kcal
A töltelékhez
A csokimázhoz
Összesen
1292
kcal
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
175g tejföl347 kcal
A töltelékhez
-
23 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A csokimázhoz
Összesen
7753
kcal
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
27.8g finomliszt101 kcal
-
8.3g sertészsír75 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
A töltelékhez
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
0.6g rumaroma0 kcal
-
5.6g sárgabaracklekvár15 kcal
A csokimázhoz
-
11.1g cukor43 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
Összesen
429
kcal
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
1292
kcal
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 407.7 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5405.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1324 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 2392 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 986.1 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 305 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 550 mg
-
Retinol - A vitamin: 2038 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
7753
kcal
- 4% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
15 dkg sertészsír
-
15 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag sütőpor
-
175 g tejföl
A töltelékhez
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
5 ek sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
-
20 dkg cukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Összegyúrjuk a tésztához valókat, és 3 cipóra osztva 1 órát pihentetjük a tésztát.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztákat 3 lapban kisütjük. Egy lap kb. 10-15 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a tészta enyhén világosbarna színű lesz
- A kihűlt tésztalapokból az egyiket apró darabokra törjük. Összekeverjük robotgéppel a töltelékhez valókat, és a végén a porrá tört tésztát is hozzátesszük.
- Az alsó tésztalapot baracklekvárral vékonyan bekenjük, erre kenjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a süti tetejét.
- Másfél napot pihentetjük a sütit. A tészta ezalatt megszívja magát nedvességgel, kevésbé morzsálódik.
- Másnap ráérünk bekenni a tetejét csokimázzal. A mázhoz valókat sűrűre beforraljuk, és forrón a tésztára öntjük. Sokkal finomabb, mint a tortabevonó!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 19360
- Feltöltés dátuma: 2013. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon finom, laktató sütemény. Ízvilága a kókuszgolyót idézi, de annál jobb. A sütit muszáj pihentetni 1-2 napot, különben törik a lap, nagyon morzsálódik. Ezt a sütit egy régi szakácskönyvben találtam, aminek a címe: Régi és Új ízek.