r
Nosalty Logó

Kata szelet Évi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kata szelet Évi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    407.7 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5405.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986.1 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 7753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és 3 cipóra osztva 1 órát pihentetjük a tésztát.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztákat 3 lapban kisütjük. Egy lap kb. 10-15 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a tészta enyhén világosbarna színű lesz
  3. A kihűlt tésztalapokból az egyiket apró darabokra törjük. Összekeverjük robotgéppel a töltelékhez valókat, és a végén a porrá tört tésztát is hozzátesszük.
  4. Az alsó tésztalapot baracklekvárral vékonyan bekenjük, erre kenjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a süti tetejét.
  5. Másfél napot pihentetjük a sütit. A tészta ezalatt megszívja magát nedvességgel, kevésbé morzsálódik.
  6. Másnap ráérünk bekenni a tetejét csokimázzal. A mázhoz valókat sűrűre beforraljuk, és forrón a tésztára öntjük. Sokkal finomabb, mint a tortabevonó!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 19360
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, laktató sütemény. Ízvilága a kókuszgolyót idézi, de annál jobb. A sütit muszáj pihentetni 1-2 napot, különben törik a lap, nagyon morzsálódik. Ezt a sütit egy régi szakácskönyvben találtam, aminek a címe: Régi és Új ízek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...