r
Nosalty Logó

Kata szelet Évi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kata szelet Évi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

1292
Kalória
12.1g
Fehérje
164.3g
Szénhidrátok
68g
Zsír
50.8g
Víz
202.9g
Koleszterin
4.9g
Rost
92.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    407.7 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5405.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986.1 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    305 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 7753 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Összegyúrjuk a tésztához valókat, és 3 cipóra osztva 1 órát pihentetjük a tésztát.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztákat 3 lapban kisütjük. Egy lap kb. 10-15 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a tészta enyhén világosbarna színű lesz
  3. A kihűlt tésztalapokból az egyiket apró darabokra törjük. Összekeverjük robotgéppel a töltelékhez valókat, és a végén a porrá tört tésztát is hozzátesszük.
  4. Az alsó tésztalapot baracklekvárral vékonyan bekenjük, erre kenjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a süti tetejét.
  5. Másfél napot pihentetjük a sütit. A tészta ezalatt megszívja magát nedvességgel, kevésbé morzsálódik.
  6. Másnap ráérünk bekenni a tetejét csokimázzal. A mázhoz valókat sűrűre beforraljuk, és forrón a tésztára öntjük. Sokkal finomabb, mint a tortabevonó!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon finom, laktató sütemény. Ízvilága a kókuszgolyót idézi, de annál jobb. A sütit muszáj pihentetni 1-2 napot, különben törik a lap, nagyon morzsálódik. Ezt a sütit egy régi szakácskönyvben találtam, aminek a címe: Régi és Új ízek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!