r
Nosalty Logó

Kastélytorta hercegnőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márványi Emese
Kastélytorta hercegnőknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

Összesen 11296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    632.2 g
  • Telített zsírsav
    338 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9600.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    2788 mg
  • Nátrium
    4551 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1297.7 g
  • Cukor
    1070 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    1510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4390 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2654 micro
Összesen 11296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tojásokat a cukorral egy habüstbe vagy fazékba öntjük, és egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött robotgép habverőjével krémes habot verünk a hozzávalókból. (Legalább 10 percig verjük!, hogy jól átfőjön és besűrűsödjön, de állandóan keverjük!, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.)
  2. A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 10 dkg vajat és a kakaóport, aztán a tojáskrémbe keverjük.
  3. A csokoládés krémet állandóan kevergetve langyosra hűtjük, aztán belekeverjük a megmaradt vajat. Betesszük a hűtőbe, amíg teljesen kihűl. Ekkor habverőgéppel jól felhabosítjuk, fehéredésig keverjük.
  4. Ha ezzel készen vagyunk, hűlni tesszük, és addig elkészíthetjük az eperkrémet. A tejszínt habbá verjük, az epret és nagyon kevés vizet összefőzünk, majd ha forr, beletesszük a porcukrot, a citrom levét. A zselatint elkészítjük a csomagoláson található utasítás alapján, majd az eperpüréhez keverjük. (Ha túl darabos lenne, akkor botmixerrel dolgozzuk el.) Szigorúan miután kihűlt, elkeverjük a tejszínhabbal, és a tésztára kenjük, hűtőbe tesszük. (Ha csak mellé kínáljuk, akkor is megvárjuk, amíg kicsit megszilárdul.)
  5. A díszítéshez a tortát bevonjuk a már hideg eperkrémmel, és betoljuk a hűtőbe pár órára. Ha megdermedt a krém, lehet díszíteni. (Az ötletet nyugodtan el lehet lesni a fotómról, de legyünk kreatívak, bármi belefér.)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14131
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

A tortalapokat doboskrémmel töltöttem meg, kívül pedig eperkrémmel díszítettem. De megteheted, hogy csak eperkrémet készítesz, és azt teszed a lapok közé is. Ugyanis az idő elég nagy részét a krémek elkészítése vitte el nekem. Én bevallom, a piskótát üzletben vettem, mert a Sparban kapható nagyon jó minőségű, puha, rugalmas piskóta. Vettem egy nagyobbat (mármint az átmérője volt nagyobb) és egy kisebbet. Elvágtam három részre mindkettőt. Megkentem a doboskrémmel, de csak a lapok között. Vettem szintén boltból epres krémmel töltött piskótaroládot (ezt csak azért, mert a lányom rá van kattanva az eperre, és nem tudtam, hogy elég lesz-e az eperkrém, mint utóbb kiderült, elég lett volna, ha az egyik lapból korongokat vágok ki, összeragasztom doboskrémmel, és abból csinálom a várat). Ezt a roládot félbe vágtam, és ráerősítettem a tortára két hurkapálcával. Muszáj, mert különben eldől. Bárhol, nagyobb áruházban lehet ilyet venni, a lényeg, hogy elég hosszú legyen, mert utólag, ha túl hosszú, még mindig le lehet törni belőle. Vettem a fagyistól tölcséreket (20 ft/db), és bevontam rózsaszín marcipánnal, majd ráragasztgattam az ezüst színű cukrokat. Ezeket be kell tenni a hűtőbe, amíg sor kerül rájuk. Aztán megcsináltam az ablakokat: kinyújtottam vékonyra egy kis adag marcipánt, és kivágtam belőle 4 db négyzetet, a sarkokra szintén cukrot ragasztottam, ezt is betettem a hűtőbe. Aztán kinyújtottam a négy darab 15x3 cm-es marcipánt, a fölösleget levágtam, hogy egyenes legyen, és olyan formára vágtam a késsel, mint amilyen a bástyák teteje egy várban. Ezekre cukorszíveket ragasztottam, jól bele kell nyomkodni, különben könnyen ki esik belőle, de díszítheted bármivel, ami van otthon. Ezt is lehet kapni nagyobb áruházakban, én a Corában vettem. És vettem a neten cukorból készült virágokat, katicabogarat, stb... de ez is kapható áruházakban, csak nekem már nem volt időm utánajárni. Arra vigyázzunk, hogy jó minőségű marcipánt vegyünk, lehetőleg a Szamostól. Nem tudom, máshol mennyi, náluk 600 ft körül van egy csomag 10 dekás, de megéri, mert nagyon jó. A meleg kezünktől szuperül formálhatóvá válik. Nekem az a tapasztalatom, hogy csinálnak kifejezetten rossz marcipánt is, és azzal nehéz lesz dolgozni. Én Fairies márkájú tündéreket tettem a tetejére, árulnak csomagban 6 db kb. 3000 forint, de ez természetesen nem ehető…

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kastélytorta hercegnőknek
Márványi Emese 2 recept

Kis Hercegnőm rendelte a Kastélytortát szülinapjára, de annyira beleélte magát, hogy nem volt szívem kihagyni. Alapvetően sokat sütök, de ilyen tortát még nem csináltam. Hát mit mondjak, volt sikere. Az egyetlen probléma az volt, hogy a vendégek folyamatosan kérdezgették a receptjét, miközben a vendég gyerekek már követelték, hogy vágjam fel, mert annyira beterítette a szobát az eperkrém illata, hogy nem bírtak ellenállni. Amikor végre elkezdtem volna felvágni, kislányom éktelen sírásba kezdett, hogy ne rontsam el, ne vágjam fel... Jajjjjj, hát nehezen vigasztalódott meg, de végül igen belátó volt, és az, hogy a tündérekkel játszhat, meg ő kapja a főtornyot, stb...ezekkel meggyőzhető volt. Aki ad email-címet, elküldöm a krémek receptjét is, és küldök még közelebbi fotót is, de ide csak egyet tudtam feltölteni, sajnos.  

Hozzávalók

Az alaphoz

A dobostorta krémhez

Az eperkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...