r
Nosalty Logó

Kastély torta Rozi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rozi
Kastély torta Rozi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8833 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2448 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    2549 mg
  • Nátrium
    3524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.9 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    914 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 7943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor felével, a vízzel elkeverjük, míg elolvad a cukor. Hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót, jól kikavarjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukor másik felével habbá verjük, és a tojássárgájához keverjük, óvatosan sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütjük.
  3. A pudingokat a szokásos módon elkészítjük, és mikor kihűlt, a tejszínhab felével felverjük, és félretesszük fél órára a hűtőbe.
  4. A maradék tejszínhabot jól felverjük, és hozzáadjuk a habfixálót. Ebből készítjük a színezett füvet, ahány színt akarunk, annyi felé osztjuk, és színezzük kedvünk szerint.
  5. A lapot, miután kihűlt, kettészeljük, jó vastagon megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot, bekenjük a zöld színezett tejszínnel.
  6. A kastélytornyokat egymásra rakott kekszből csináltam, minden kekszre rakunk krémet, hogy össze ne dőljön. Addig ismételjük, amilyen magasra szeretnénk. Kívül is bekenjük krémmel, és kekszből készítjük az ablakokat és az ajtókat is, félbevágjuk, és rányomjuk. A tornyot vastag papírból csináltam, mivel nem kaptam fagyi tölcsért. Ha van, azt teszünk rá, ha papírból akarjuk megcsinálni, akkor a tölcsért bevonjuk alufóliával, megkenjük krémmel, amilyennel szeretnénk, és színes cukorkával megszórjuk. Utána rárakjuk a toronyra. Én kis barbie-kal díszítettem, ők voltak a kis hercegnők, meg kiskutyusokkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1850
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom szeretett volna kastély tortát, és megpróbálkoztam, nagyon tettszett neki, meg ízlett is!!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...