Karfiolos vagdalt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g karfiol13 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
310
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g karfiol50 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1236
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
52.8g karfiol5 kcal
-
15.8g kenyér43 kcal
-
10.6g ementáli sajt41 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
2.1g zsemlemorzsa8 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
130
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 963.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 97.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
310
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3855.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1100 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 389.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 438 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
1236
kcal
- 10% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg karfiol
-
2 db tojás
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Megfőzzük a karfiolt sós vízben, és krumplinyomóval összetörjük.
- Hozzáadunk 3 szelet vízben áztatott, kinyomkodott kenyeret, a nyers tojást, majd fűszerezzük ízlés szerint.
- A fokhagymát belepréseljük, a vöröshagymát belereszeljük.
- Hozzáteszünk pár ek fasírtport, hogy jól lehessen formázni.
- Kétfele vesszük a masszát. Az első rétegre fektetjük a sajtot, majd a maradék fasírttal teljesen betakarjuk, és meglocsoljuk olajjal.
- Tojás alakúra formázva sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5443
- Feltöltés dátuma: 2010. december 18.
Ajánló
Nyers zöldség, krumplipüré illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Szorgalmasan próbálkozom zöldségekből fasírtot készíteni,karfiolból különösen finom lett!