Karfiolos-brokkolis egytál sonkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2262 micro
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1733.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 382.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1113 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4524 micro
Összesen
442
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 589 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- Ha mirelit zöldséget használunk, akkor ez a lépés kimarad, amúgy pedig mindkét zöldséget rózsáira szedjük (nem kell apróra), és alaposan megmossuk. Ezután a zöldséget kevés, enyhén sós vízben néhány perc alatt előfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg teljesen!
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, ebbe beleszedjük a lecsepegtetett zöldséget.
- A tojást felverjük, és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal, chilipehellyel, valamint az egy evőkanál joghurttal összekeverjük. A sonkát csíkokra vágjuk.
- A sonkát a zöldségre szórjuk, majd leöntjük a tojásos keverékkel. Ezután megkenjük a tetejét tejföllel, és az egészet befedjük a sajtszeletekkel.
- 200 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 299
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 14309
- Feltöltés dátuma: 2014. július 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Éppen mélyhűtő kiürítési akcióban vagyok, és hát az A-terv balul ütött ki (rántott zöldségnek indult, de a kipróbált panírozási eljárás nem egészen az elvárt eredményt hozta), úgyhogy kellett egy B-terv. Ez lett belőle...