r
Nosalty Logó

Karfiolleves grízgaluskával

Sylvia Gasztro Angyal
Karfiolleves grízgaluskával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Grízgaluska

Leves

287
Kalória
7.3g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
187.1g
Víz
64.1g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 1150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Grízgaluska

Leves

Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    4265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 287 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6464.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    5159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    748.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    17058 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3214 micro
Összesen 1150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

Grízgaluska

  1. Egy tányérba beleütünk egy tojást, megsózzuk, és villával jól összekeverjük.
  2. 5 csapott evőkanálnyi grízt szórunk bele, és egy késhegynyi szódabikarbónát vagy sütőport. Jól összekeverjük, és fél órát állni hagyjuk.

Leves

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. A sárgarépát és fehérrépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  3. A megtisztított hagymát apróra vágjuk, forró olajban megdinszteljük, rászórjuk a karfiolt és a répákat, további 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a zöldség alaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
  4. Amikor forr, akkor kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. (Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettévágunk, és ha a közepén is puha, akkor jó.) Ez idő alatt a zöldségek is megpuhulnak. A levest ízesítjük sóval, borssal.
  5. A lisztet simára kavarjuk a tejszínnel és a tejföllel, felöntjük kevés forró levessel, majd az egészhez adjuk, és további 5 percig főzzük.
  6. A végén apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Finom tavaszi leves, egyszerű és nagyszerű!

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...