r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karfiolkrémleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Vajgaluska

Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7192.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3542 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 1088 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Leves

Vajgaluska

Elkészítés

Leves

  1. A hagymát, a fokhagymát, a karfiol kb felét (főleg a keményebb és kisebb részeket), a tejet, a fűszereket és a parmezánt turmixgépben összedolgozzuk. Ha kell, akkor tegyünk hozzá vizet is, hogy ne legyen túl sűrű a gépnek.
  2. A karfiol megmaradt részét, és a félkör alakúra vágott répát feltesszük főni annyi vízbe, ami pont elfedi, majd a turmixot hozzáöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a répa félkész állapotba kerül. Ekkor belerakjuk a petrezselyemleveleket, és a vajgaluskát, amit már előkészítettünk.
  4. Amikor az étel megfőtt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a tejszínt, amit jól elkeverünk benne. Ezután lefedve hagyjuk állni negyed órát, és kész a finom leves!
  5. Jó étvágyat mindenkinek! :D

Vajgaluska

  1. A vajat, a sót és a tojást egy edénybe tesszük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, amíg egy félkemény állagú tésztát kapunk belőle.
  2. Mikor ezzel megvagyunk, akkor egy tálba csipkedjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a krémleveseket, és elég sokfélét kipróbáltam már. Ezt éppen most készítettem, és azt kell hogy mondjam, hogy nem csalódtam! Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a fűszeres ételeket. Finom és laktató!

Hozzávalók

Leves

Vajgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...