Karfiol sajtkabátban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karfiolhoz
-
250g karfiol25 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Az öntethez
Összesen
1049
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karfiolhoz
-
1000g karfiol100 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Az öntethez
Összesen
4193
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
A karfiolhoz
-
41.9g karfiol4 kcal
-
25.1g darált sertéshús46 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
10.7g napraforgó olaj94 kcal
Az öntethez
Összesen
176
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 91.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 235 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
1049
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.5 g
Zsír
-
Összesen 367.5 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 1041 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5282.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1204 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 2144 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 940 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 575 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 735 micro
Összesen
4193
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A karfiolhoz
-
1 kg karfiol
-
600 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az öntethez
Elkészítés
A karfiolhoz
- A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
- A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit.
- A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba.
- Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.)
- Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük.
- A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9879
- Feltöltés dátuma: 2011. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Valami finomat akartam készíteni, mivel sikerült olcsón karfiolt vennem. De a rántott karfiolhoz nem volt kedvem. Így rátaláltam erre a finomságra, és elkészítettem. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk.