r
Nosalty Logó

Karfiol sajtkabátban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Karfiol sajtkabátban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 1049 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 4193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A karfiolhoz

Az öntethez

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1049 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2144 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    940 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 4193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és előfőzzük (nem szabad szétfőzni).
  2. A húst, a tojást, sót, borsot és ízlés szerinti mennyiségű áttört fokhagymát összedolgozzuk (mint amikor fasírtot készítünk). Ha szükséges, tehetünk hozzá prézlit.
  3. A karfiolrózsákat belecsomagoljuk (befedjük) az összekevert darált húsba.
  4. Ennél a résznél választhatunk. Megsütjük bő olajban/zsírban vagy sütőben. (Én olajban sütöttem ki.)
  5. Egy jénai tálat kikenünk olajjal/zsírral. A sütőt előmelegítjük.
  6. A húsos karfiolokat a tálba rakjuk, és betesszük a sütőbe sülni. 30 perc után kivesszük, és leöntjük a tejes öntettel (tejet a 2 db tojással össze keverjük). Megszórjuk a reszelt sajtal, és visszatesszük, sütjük még 10-15 percet, hogy aranybarna legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9877
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami finomat akartam készíteni, mivel sikerült olcsón karfiolt vennem. De a rántott karfiolhoz nem volt kedvem. Így rátaláltam erre a finomságra, és elkészítettem. Krumplipürével vagy sült krumplival tálaljuk.

Hozzávalók

A karfiolhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...