r
Nosalty Logó

Karamellkrémes mézes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kacz
Karamellkrémes mézes krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 8356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    338.1 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6801.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2484 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1215.6 g
  • Cukor
    717 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 8356 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összes hozzávalójából homogén tésztát gyúrunk, majd 5 egyenlő részre osztjuk.
  2. Egyenként 28x30-as lapokká nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 180 fokon 5 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
  3. A karamell krémhez feltesszük a cukrot egy vastag aljú edénybe kis lángon olvadni, közben egy tálbancsomómentesrekeverjük a lisztet a tejszínnel és kb 1 dltejjel.
  4. Amikor a cukor karamellizálódott, óvatosan hozzáöntjük a többi tejet, és kevergetjük, amíg elolvad a tejben az összecsomósodott cukor.
  5. A lisztes keverékhez kb. 2 merőkanálnyit hozzászedünk a karamellás tejből, majd folyamatos kevergetés mellett lassan visszaöntjük a lábasba, amibőlsűrű krémet főzünk.
  6. Időnként átkevervekicsit kihűtjük a krémet, éshozzákeverjük a vajat.
  7. A krémet 4 felé osztjuk, és betöltjük a lapokat, másnapig jól letakarva a hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 140
  • 7 napos nézettség: 618
  • Össznézettség: 64058
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a karamellt, annak ez a süti egy álom!!! Ezt a receptet egy konkurens oldalon találtam, egy kicsit átalakítottam, elkészítettem, és egyből kedvenc lett. Ez az a mézes lap, amivel pofon egyszerű dolgozni, és eszméletlenül finom. Csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...