r
Nosalty Logó

Karamellkrémes kávétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Häxa
Karamellkrémes kávétorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

244
Kalória
7.6g
Fehérje
22.3g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
49.6g
Víz
177.3g
Koleszterin
175.9mg
Rost
14.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 2440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval, a cukrot kanalanként hozzáadagolva kemény habbá verjük, egyenként hozzákeverjük a sárgájákat is. A lisztet, a kávét és a sütőport összekeverjük, lassan és óvatos kevergetés közben a tojásos masszához szitáljuk.
  2. Felezzük meg a tésztát, egyik részét kerek tortaformában, másikat normális, szögletes tepsiben süssük 200°-os sütőben, míg a tűpróbát kiállja. A szögletest feltekerve hűtsük ki, a krémmel vékonyan kenjük meg, és vágjuk 1 cm-es szeletekre.
  3. A kerek lapot vágjuk ketté, ha kihűlt.

A krémhez

  1. A pudingot a tejjel és a cukorral szokás szerint főzzük meg, hűtsük ki.
  2. A tejszínt a zselatin fixszel verjük fel, kb. az egyharmadát keverjük a pudinghoz.
  3. Az időközben kipucolt és megszárított kerek tortaforma aljára helyezzük az egyik kerek piskótalapot, az oldalát körberakjuk a tekercsszeletekkel, rákenjük a krém felét a piskótaalapra, lefedjük a másik lappal (ez kicsi erőszakot igényelhet... vagy vágjuk méretre), megint krém, a tetejét szeletekkel fedjük, a maradék tejszínhabot rásimítjuk, hűtőben pihentetjük néhány órácskát, végül kávéval cifrázzuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A tesómnak készült. Rég fogyott már el ilyen villámgyorsan és maradéktalanul süti nálunk. Esélyem nem volt megkóstolni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!