r
Nosalty Logó

Karamellkrémes hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellkrémes hólabda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

karamellkrém

Összesen 286 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1914 micro
Összesen 3751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

tészta

karamellkrém

Elkészítés

tészta

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel alaposan kikeverjük (géppel könnyebb). Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét is.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 35x22 cm-es tepsibe borítjuk, és előmelegített sütőben először magasabb, 210 fokos, majd kissé lecsökkentett hőmérsékleten megsütjük. Végezhetünk tűpróbát. Kihűtjük
  3. Egy csapott evőkanál karamell-pudingport 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk. 3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és a maradék tejjel feleresztve főzni kezdjük. Mikor már majd nem forró, beleöntjük a tojássárgás tejet, és gyenge tűzön besűrítjük.
  4. Mikor épp, hogy langyosra hűlt a krém, hozzáadjuk a vajat, amivel simára keverjük.
  5. Elkészítjük a labdákat. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk (5-7 cm-es formával), és félbevágjuk a korongokat.
  6. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenjük, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk .Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 203
  • Össznézettség: 6242
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 05.

Ajánló

A karamell-pudingport liszttel is pótolhatjuk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már hólabda, mért ne legyen isteni karamellkrémmel!!! A puha, isteni krémes labdába mikor az ember beleharap....nem a fájdalomtól fog csillagokat látni.... :-))))

Hozzávalók

tészta

karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...