r
Nosalty Logó

Karamellizált krémes kekszpite

Alkonyat
Karamellizált krémes kekszpite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A mázhoz

550
Kalória
5.9g
Fehérje
53.4g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
51.6g
Víz
97.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
36g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A mázhoz

Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A mázhoz

Összesen 4403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A mázhoz

Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    291.3 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alaphoz a darált kekszet, olvasztott vajat, porcukorot, kakaóport és a vanília aromát összegyúrjuk, majd hozzáadunk annyi vizet (kb. 2-3 ek), hogy a markunkban összenyomva összeálljon a massza.
  2. Egy kivehető aljú piteformába vagy kapcsos tortaformába egyengetjük a tésztát, és hűtőbe rakjuk, hogy jól összeálljon.
  3. A karamellhez a cukrot egy lábasba megolvasztjuk, majd felöntjük a mikróban felmelegített 1,5 dl tejszínnel, és lassú tűzön kevergetjük, míg csomómentes nem lesz.
  4. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint fél dl vízben egyszer felforraljuk.
  6. A kihűlt karamelles alapot összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
  7. A meleg zselatinhoz adunk egy kis krémet a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáadjuk a felvert tejszínes karamelles krémhez.
  8. Egyenletesen elsimítjuk a pitén, és visszarakjuk a hűtőbe.
  9. A mázhoz a fehér csokit megolvasztjuk, a tejszínt picit meglangyosítjuk, és hozzáadjuk a csokihoz, majd a vanília aromát is beletesszük, jól elkeverjük, és a karamelles krémre csurgatjuk.
  10. Megszórjuk mogyoró krokkanttal, a barackokat lecsöpögtetjük, felcikkezzük, és óvatosan a csokiba nyomjuk.
  11. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Nem volt kedvem sütni, de az ebéd utáni édesség nem maradhat el.:-) Így a férjem által nagyon kedvelt alapanyagokkal dolgoztam.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...