Krokant
Leírás
Karamellizált cukorba forgatott, széttördelt mandula és/vagy mogyoró, amit sütemények, torták, krémek, fagylaltok, bonbonok ízesítésére, díszítésére használnak. Készülhet zsiradék vagy olaj felhasználásával is, sőt, a bolti változatok között színes krokant is fellelhető. Könnyen megavasodik, ezért ügyeljünk a tárolására és mielőbb használjuk fel.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen, jól záródó zacskóban vagy üvegben.
100g Krokant
fehérjetartalom
25.8 g
zsírtartalom
46.263 g
szénhidráttartalom
16.13 g
víztartalom
6.5 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
376 mg
Magnézium
168 mg
Kalcium
92 mg
Nátrium
18 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.348 g
Kolin
52.5 mg
Niacin - B3 vitamin
12.066 mg
E vitamin
8.33 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
25.8 g
Zsír
telített zsírsav
6.279 g
egyszeresen telített zsírsav
24.426 g
többszörösen telített zsírsav
15.558 g
ásványi anyagok
Kalcium
92 mg
Vas
4.58 mg
Magnézium
168 mg
Foszfor
376 mg
Nátrium
18 mg
Cink
3.27 mg
Réz
1.144 mg
Mangán
1.934 mg
Szelén
7.2 µg
szénhidrát
rost
8.5 g
cukor
4.72 g
víz
6.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.64 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.135 mg
Niacin - B3 vitamin
12.066 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.767 mg
Folát
240 µg
Kolin
52.5 mg
E vitamin
8.33 mg
B6 vitamin
0.348 g