r
Nosalty Logó

Kekszes krémes 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Kekszes krémes 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1187 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.4 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4745 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 171 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. 1 l vizet felteszünk egy közepes lábasban melegedni. A pudingport csomómentesre keverjük a 3 dl hideg vízzel. Amikor a víz elkezd forrni, beletesszük a 25 dkg cukrot, és ha elolvadt, hozzáöntjük a pudingporos vizet, és sűrű krémmé főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és a még meleg pudingba keverjük a tojásfehérje habot, és robotgéppel 10-15 percig habosra keverjük.
  4. Egy nagy tepsi aljára sorakoztatjuk a keksz felét szorosan egymás mellé, majd ráöntjük a meleg krémet, és szépen elsimítjuk a tetejét. Hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor már kihűlt, a tejszínhabot keményre felverjük. A díszítésnek félreteszünk belőle egy keveset, és a többit rásimítjuk a tetejére egyenletesen.
  6. Befedjük a keksszel. Arra figyeljünk, hogy ugyanolyan sorba rakjuk, mint az alján. Nyomózsákba tesszük a megmaradt habot, és tetszés szerinti díszítést teszünk minden keksz tetejére.
  7. Hűtőben pihentetjük fél napig, amíg megpuhul a keksz. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét krokanttal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 46724
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Ajánló

Én jénaiba készítettem el. Ez az adag két 30x23- as jénaiba pont belefér. 30 szelet lesz belőle. A kekszek sorrendjét  ha elfelejted, akkor csak megemeled a tálat, és látod az alján:). A szeletelés természetesen a kekszek mentén történik. Óvatosan nyúljunk alá, és szépen ki lehet venni a szeleteket. Nem kell előre felszeletelni, csak annyit vágjunk fel, amit elfogyasztunk. A mennyiséget meg lehet felezni, ha soknak találjátok a családra számítva. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől kaptam ezt a nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb és finomabb receptet. Veri a cukrászdai krémes ízét. Nagyon finom:)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...