r
Nosalty Logó

Egyszerű csokikrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vera82
Egyszerű csokikrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5312.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Elkészítés

Piskóta alaphoz

  1. A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. (Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.)
  3. A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük. Végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
  4. Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk. (A tetejére tehetünk folpackot, akkor nem fölösödik be.) Mikor már langyos a krém, jól kikeverjük.
  7. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
  8. A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3-ad krémet. Rátesszük a 2. lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
  9. A tetejét díszíthetjük színes cukorral, jégcukorral. Az oldalát bevonhatjuk pirított mandulával, krokanttal, kekszmorzsával.
  10. Hűtőben megdermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40224
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnál ettem először ezt a tortát. Egyből elkértem a receptjét, családom nagy örömére. Nagyon finom!

Hozzávalók

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...