r
Nosalty Logó

Egyszerű csokikrémes csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vera82
Egyszerű csokikrémes csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

795
Kalória
17.2g
Fehérje
91.9g
Szénhidrátok
40.2g
Zsír
71.1g
Víz
300.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
57.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta alaphoz

Krémhez

Kívülre

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 795 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5312.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2002 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2464 micro
Összesen 4763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Piskóta alaphoz

  1. A piskótaalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd kanalanként a cukros tojásokhoz adjuk. (Ha nagyon sűrű lett, pár kanál langyos vízzel fellazíthatjuk.)
  3. A tojásfehérjékhez egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük. Végül óvatosan a meglévő masszánkhoz keverjük.
  4. Egy tortaforma alját kikenjük margarinnal, sütőpapírral béleljük, majd ismét megkenjük margarinnal. Óvatosan beleöntjük a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez egy edényben kikeverjük a tojásokat a cukorral, a pudingporral, végül óvatosan felöntjük tejjel. Kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk. (A tetejére tehetünk folpackot, akkor nem fölösödik be.) Mikor már langyos a krém, jól kikeverjük.
  7. A puha margarint először önmagában keverjük habosra, majd kanalanként a krémet hozzáadva tovább keverjük.
  8. A tortát 3 részre vágjuk. Az első lapra rumot csepegtetünk, majd rátesszük az 1/3-ad krémet. Rátesszük a 2. lapot, erre is rumot csepegtetünk, majd rátesszük a krémet. Végül rátesszük a 3. lapot, és a maradék krémmel bevonjuk.
  9. A tetejét díszíthetjük színes cukorral, jégcukorral. Az oldalát bevonhatjuk pirított mandulával, krokanttal, kekszmorzsával.
  10. Hűtőben megdermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukámnál ettem először ezt a tortát. Egyből elkértem a receptjét, családom nagy örömére. Nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!