r
Nosalty Logó

Mogyorós kosárkák meggylekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mogyorós kosárkák meggylekvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

788
Kalória
10.9g
Fehérje
87.7g
Szénhidrátok
44.8g
Zsír
34.3g
Víz
184.7g
Koleszterin
3.2g
Rost
38.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    137.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 3149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a cukrot és a kockára vágott vajat robotgépbe töltjük és pár másodperc alatt morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojás sárgáját, majd összeállítjuk a tésztát. Ha nem állna össze, akkor egy kis hideg vizet adunk hozzá. Folpackba csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és tovább keverjük. A végén hozzáadjuk a mogyorót és a lisztet.
  3. Kivesszük a tésztát a hűtőből és 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Köröket szaggatunk belőle, amelyet szilikon muffinformába teszünk. Ha nem szilikon a muffinforma, akkor szerintem érdemes egy kicsit kivajazni. Minden tésztára teszünk egy kiskanál lekvárt, majd arra a mogyorós tölteléket.
  4. 160 C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc. Kivesszük a formából a kosárkákat és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, a csokoládét megolvasztjuk és rácsorgatjuk a kosarak tetejére, majd a cukrozott mogyoróval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A hétvégén rengeteg hatalmas szemű mogyorót szedtünk a Duna parton és az jutott eszembe róla, mi lenne ha valami mogyorós süti lenne a következő projektem. Persze az alábbi süti még nem a hétvégén szedett mogyoróból készült, hiszen egyrészről száradnia kell, másrészről megtörni sem lett volna még időm, de inspirációnak mindenképpen nagyon jó volt. Így hamar neki is láttam a sütésnek, amíg a család ebéd után sziesztázott.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!