r
Nosalty Logó

Karamellizált hagymás tarhonya zsályával és sonkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
László Lilla
Karamellizált hagymás tarhonya zsályával és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 506 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3439.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    949 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 2018 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajon ropogósra pirítjuk a zsályaleveleket, majd félretesszük. Az edényben maradt vajon lassú tűzön, kevés sóval aranybarnára karamellizáljuk a hagymát, a barna cukorral és a Worchestershire szósszal még 5 percig pároljuk.
  2. A sonkát egy magas falú edényben lepirítjuk az olívaolajon, majd félretesszük. Az edényben maradt zsiradékon átfuttatjuk a tarhonyát, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
  3. A zsályát, a sonkát és a hagymát az elkészült tarhonyához keverjük, tálaláskor megszórjuk a snidlinggel.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 572
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
László Lilla 5 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...