r
Nosalty Logó

Karamellizált almás pite házilag

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Karamellizált almás pite házilag
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellizált almához

831
Kalória
9.2g
Fehérje
121g
Szénhidrátok
36.5g
Zsír
228.9g
Víz
120.7g
Koleszterin
7.2g
Rost
63.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellizált almához

Összesen 831 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellizált almához

Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellizált almához

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 831 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    291.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.9 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1831.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 6630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, majd összemorzsoljuk a margarinnal.
  2. Szétválasztjuk a tojást. A sárgáját beletesszük és a kis doboz tejfölt is. Jól összegyúrjuk ruganyos tésztává.
  3. Az almát megpucoljuk, kimagozzuk, majd lereszeljük és hagyjuk állni egy kicsit.
  4. A serpenyőben a vajat a felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, és az 1 cs vaníliás cukrot. Karamellizáljuk, majd a 2-3 db almát kis kockákra vágjuk és beletesszük a karamellbe. Összeforraljuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. A tésztát ketté szedjük és az egyik felét kinyújtjuk tepsi méretűre, feltekerjük a nyújtófára, és beletesszük a tepsibe.
  6. Rászórunk egy kevés zsemlemorzsát a tésztára, kinyomkodjuk a reszelt alma levét és ráhalmozzuk. Megszórjuk cukorral, fahéjjal és vaníliás cukorral, majd a karamellizált almát is rátesszük. Kinyújtjuk a tészta másik felét kb ugyanakkorára, és lefedjük vele.
  7. Megszurkáljuk villával a tésztát és megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családban ma eléggé rosszkedv uralkodott. Így hát nekiláttam ennek a csodás almás pitének, ami mindig mosolyt csal a szeretteim arcára.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!