r
Nosalty Logó

Karamellás-sztracsatellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás-sztracsatellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 2941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Összesen 201 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 491 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5966.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1806 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2153 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 2941 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat cukorral kikeverjük, ezt és a sütőporos lisztet óvatosan belekavarjuk a habba. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük.
  2. A karamell krémhez a cukrot felolvasztjuk, majd a tej felét hozzáadjuk, addig kavargatjuk, míg a karamell teljesen el nem olvad. Aztán hozzáadjuk a tej másik felét, amibe belekevertük a búzadarát.
  3. A sztracsatellás krémhez a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, belekeverjük az apró darabokra kockázott étcsokit.
  4. A kihűlt piskótát 4 lapra vágjuk. Az első lapra kenjük a kihűlt karamell krém felét, rá jön a második lap, amit a tejszínes krémmel kenünk meg, mehet rá a harmadik lap és a karamellás krém másik fele, majd a negyedik lap.
  5. Tetszés szerint díszítjük. Én cukormázzal vontam be.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2605
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortát magam találtam ki, és az egyik legjobb barátnőmnek sütöttem meg 25. születésnapja alkalmából. Azért ilyen ízvilággal csináltam meg, mert tudtam, hogy neki tetszeni fog. Végül be is vált a taktika, nagyon örült neki, és ízlett neki is és a családjának is. Gondoltam, ezek után itt is megosztom ezt a receptet!:)

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás krémhez

A sztracsatella krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...