Karamellás párolt káposzta 2.- vörösboros
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g vöröskáposzta31 kcal
-
63g káposzta13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
13g száraz vörösbor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
47 kcal
-
1g méz3 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
114
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g vöröskáposzta248 kcal
-
500g káposzta100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
7g méz21 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
904
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
59.9g vöröskáposzta15 kcal
-
29.9g káposzta6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0.4g méz1 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 147.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 344 micro
Összesen
114
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 344 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.2 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1180.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 602 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 612 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 132 micro
-
β-karotin 5528 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 2752 micro
Összesen
904
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 púpozott ek cukor
-
1 dl száraz vörösbor
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A káposztákat megszabadítjuk a külső levelüktől, félbevágjuk és legyaluljuk őket.
- Sóval és őrölt köménnyel megszórjuk és állni hagyjuk.
- Közben egy nagy lábosban az evőkanálnyi cukrot világosra karamellizáljuk, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk kevés olajjal és 15 percig pároljuk óvatos kevergetés mellett.
- Megszórjuk borssal, felöntjük a vörösborral és tovább dinszteljük még 10 percig.
- Kóstolás után ízesítjük még ha kell, sóval, borssal, mézzel, ecettel (én a marinált narancslevével locsoltam meg).
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 55431
- Feltöltés dátuma: 2010. november 11.
Ajánló
Sült húsokhoz, sült kacsához, egyben sült töltött húsokhoz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Kaptam a vöröskáposztát, sima káposztám meg volt, így megdinszteltem az összeset, és a felét lefagyasztottam.