Karamellás kávétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A 2 db csokis piskótalaphoz
-
9g tojás12 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
2 kcal
-
42g tej23 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A kávékrémhez
-
33g feketekávé3 kcal
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
A karamell öntethez
-
8g cukor32 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összesen
688
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A 2 db csokis piskótalaphoz
-
110g tojás138 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
18 kcal
-
500g tej280 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kávékrémhez
-
400g feketekávé36 kcal
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A karamell öntethez
-
100g cukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
8229
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
A 2 db csokis piskótalaphoz
-
3.3g tojás4 kcal
-
3g margarin21 kcal
-
14.8g cukor57 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
14.8g tej8 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A kávékrémhez
-
11.8g feketekávé1 kcal
-
17.8g tej10 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.5g habtejszín4 kcal
A karamell öntethez
-
3g cukor11 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
1.5g habtejszín4 kcal
Összesen
242
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
688
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.8 g
Zsír
-
Összesen 279.4 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7036.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 2405 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 2125 mg
-
Nátrium 1772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1326.2 g
-
Cukor 847 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 638.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 2270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 923 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
8229
kcal
- 5% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A 2 db csokis piskótalaphoz
A kávékrémhez
-
6 dl tej
-
10 púpozott ek cukor
-
6 dkg vaj
-
50 ml habtejszín
A karamell öntethez
-
10 dkg cukor
-
10 dkg vaj
-
5 dkg habtejszín
Elkészítés
A 2 db csokis piskótalaphoz
- 2 db piskótalapot sütünk: atojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaótés a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
- Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a massza felét, 170 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kivesszük, hűlni hagyjuk. Ugyanígy teszünk a maradék tésztával.
- Míg hűl a piskóta, kávékrémet készítünk: a tejből, kávéból, cukorból és pudingporból sűrű masszát főzünk, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, tejszínt. Hűlni hagyjuk, majd habverővel kicsit fölverjük.
- Összeállítjuk a piskótákat, és közé kenjük a krémet. Nekem az egyik piskóta púpos lett, lefaragtam belőle, elmorzsáltam, pálinkával meglocsoltam, és ezt is krémbe kevertem.
- Karamell öntetet készítünk: a cukrot közepes lángon egy lábosban megkaramellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és tejszínt. Hűlni hagyjuk, közben keverjük. Mikor kezd sűrűsödni, ráöntjük a torta tetejére, és hagyjuk az oldalán lecsurogni.
- Marcipán díszekkel, mandulával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11421
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez a torta a kávékedvelők kedvence lehet, gyerekeknek ne adjunk alkohol- és koffeintartalma miatt. Különböző recepteket ollóztam össze, így állt össze az én saját kesernyés ízű tortám: tömény csokis piskóta között kávékrém, tetején égetett karamellkrém, mandulával és marcipánnal. A marcipán díszeket saját tervezésű díszítősablonnal tettem domborúvá, süteményszaggatóval szaggattam ki.