r
Nosalty Logó

Karamellás eckler fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Karamellás eckler fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 4046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük, sima tésztává.
  3. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
  4. 180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
  5. A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forralni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük.
  6. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
  7. A kávés tejszínhabot a vaníliapudinghoz keverjük.
  8. A kávékrémmel megtöltjük a fánkokat, és a tetejére nyomjuk a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
  9. A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forralni, és akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz.
  10. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
  11. Tálalás: 8 db lett belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6908
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 13.

Ajánló

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nincs olyan ember, ki ne kóstolta volna már, de ilyet, még lehet, hogy mégsem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás eckler fánk
Zsuzsamama56 321 recept

Ezt a fánkot szeretem a legjobban, mert az eredeti recepthez hasonlít.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...