r
Nosalty Logó

Karamell szelet Seri konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamell szelet Seri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 1678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 6699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1678 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    440.9 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2060 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 6699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal, a 2 tasak 3az 1ben kávéval, a liszttel és a sütőporral.
  2. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tojássárgás alaphoz.
  3. Megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A karamell pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  5. A margarint keverjük ki a cukorral, és dolgozzuk el a kihűlt pudinggal.
  6. A krémet simítsuk a kihűlt tészta tetejére.
  7. A tejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, és kenjük a krém tetejére.
  8. A 2 tk karamell pudingport keverjük simára az étolajjal, a cukorral és a vízzel, majd főzzük fel.
  9. Még meleg állapotában csurgassuk a hab tetejére.
  10. Másnapig hagyjuk állni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14264
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon finom és lágy sütemény. Eddig nem tudott nemet mondani rá senki sem.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...