r
Nosalty Logó

Karamell-flan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Karamell-flan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2948.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1730 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 2946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 175 g cukrot aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáöntünk 2 ek citromlét és 3 ek forró vizet, keverjük, míg a karamell feloldódik. Egy vajjal kikent tűzállo formába (hosszúkas, 1 l űrtartalom) öntjük, és hagyjuk megdermedni.
  2. A tojásokat, tojássárgával és cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, majd a karamellre öntjük.
  3. A formát egy forró vízzel teli tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyju, és egy éjszakára hidegre tesszük.
  4. 3 ek cukrot aranysárgára karamellizálunk. Ráöntünk 1 ek citromlevet, és keverjük, amíg feloldódik. Hozzákeverjük a mogyorót. Egy olajjal megkent alufóliadarabra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd felaprítjuk.
  5. A flant tálra borítjuk, és megszórjuk a krokanttal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18718
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A flan gőzfürdőben sütött krém tojásból és folyadékból. Megkülönböztetjük az édes flant (tojás, cukor, tej, tejszín) és a pikáns flant (tojás, só, leves vagy pürésített zöldség). Portugáliában, Spanyolországban és Latin-Amerikában az édes flan egy elterjedt desszert. Franciaországban Creme au caramel néven ismert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...