Karamell-flan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
25g cukor97 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0 kcal
Összesen
369
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
200g cukor774 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
24g víz0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g földimogyoró227 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0 kcal
Összesen
2946
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
15g cukor58 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
12.3g tojás16 kcal
-
9g tojássárgája29 kcal
-
26.2g habtejszín76 kcal
-
29.9g tej17 kcal
-
3g földimogyoró17 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
369
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 193 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2948.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 978 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 1125 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.8 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 446.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1762 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 461 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 1494 mg
-
Retinol - A vitamin: 1730 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2047 micro
Összesen
2946
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
200 g cukor
-
3 ek citromlé
-
3 db tojás
-
6 db tojássárgája
-
350 g habtejszín
-
400 ml tej
Elkészítés
- A 175 g cukrot aranysárgára karamellizáljuk. Hozzáöntünk 2 ek citromlét és 3 ek forró vizet, keverjük, míg a karamell feloldódik. Egy vajjal kikent tűzállo formába (hosszúkas, 1 l űrtartalom) öntjük, és hagyjuk megdermedni.
- A tojásokat, tojássárgával és cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, majd a karamellre öntjük.
- A formát egy forró vízzel teli tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyju, és egy éjszakára hidegre tesszük.
- 3 ek cukrot aranysárgára karamellizálunk. Ráöntünk 1 ek citromlevet, és keverjük, amíg feloldódik. Hozzákeverjük a mogyorót. Egy olajjal megkent alufóliadarabra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd felaprítjuk.
- A flant tálra borítjuk, és megszórjuk a krokanttal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18720
- Feltöltés dátuma: 2011. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A flan gőzfürdőben sütött krém tojásból és folyadékból. Megkülönböztetjük az édes flant (tojás, cukor, tej, tejszín) és a pikáns flant (tojás, só, leves vagy pürésített zöldség). Portugáliában, Spanyolországban és Latin-Amerikában az édes flan egy elterjedt desszert. Franciaországban Creme au caramel néven ismert.