r
Nosalty Logó

Karamell-bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karamell-bomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 2329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Elkészítés

krémhez

  1. A piskótákat nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat egy lábaskában habosra keverjük a három evőkanál cukorral. Hozzátesszük a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt, felöntjük a langyos tejjel, és gyenge tűzön besűrítjük.
  3. Egy tálba rétegezzük a piskóta darabokat a meleg krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére krém kerüljön. Ezt kihűtjük, sőt még hűtőbe is tehetjük.
  4. A 15 dkg cukrot aranybarnára pirítjuk. Vajjal gyengén (ujjnyi vaj) megkent fa deszkára öntjük. Ahogy kezd hűlni, késsel egy nagyobb darab cukor-csomóvá egyengetjük. Amikor teljesen hideg, mozsárban vagy a fa deszkán húsklopfolóval apró darabokra, vagy porrá törjük. A nagyobb darabokat kiszedjük belőle, és félretesszük a díszítéshez.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a három kanál porcukorral. Ezután hozzátesszük a zúzott pirított cukrot, és tovább verjük a robotgép legnagyobb fokozatával.
  6. A tejszínt a habfixálóval cukor nélkül habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a karamellás tojáshabbal.
  7. Tálaláskor késsel vágva tányérokra tesszük a babapiskótás krémet, és karamell habbal megkoronázva kínáljuk, amelyet pirított cukor darabokkal díszítünk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20733
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Ez nem az az elállós fajta desszert. Célszerű azonnal fogyasztani!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamell-bomba
Lizinka_ 604 recept

Ezt a fincsi desszertet keresztmamám gyakran készítette. Ő egy tálcára rakta az egész piskóta és krém rétegeket, és úgy szeleteltük éles késsel. Ez a tálas megoldás egy helytakarékos változat a hűtőszekrényben való tároláshoz.

Hozzávalók

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...