r
Nosalty Logó

Karamell-bomba

Lizinka_
Karamell-bomba
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

582
Kalória
12.8g
Fehérje
91.5g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
50.7g
Víz
195.9g
Koleszterin
733.8mg
Élelmi rost
73.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 2329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír

krémhez

pirított cukorhoz

tojáshabhoz

összeállítás

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

krémhez

  1. A piskótákat nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat egy lábaskában habosra keverjük a három evőkanál cukorral. Hozzátesszük a vaníliás cukrot és az étkezési keményítőt, felöntjük a langyos tejjel, és gyenge tűzön besűrítjük.
  3. Egy tálba rétegezzük a piskóta darabokat a meleg krémmel. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére krém kerüljön. Ezt kihűtjük, sőt még hűtőbe is tehetjük.
  4. A 15 dkg cukrot aranybarnára pirítjuk. Vajjal gyengén (ujjnyi vaj) megkent fa deszkára öntjük. Ahogy kezd hűlni, késsel egy nagyobb darab cukor-csomóvá egyengetjük. Amikor teljesen hideg, mozsárban vagy a fa deszkán húsklopfolóval apró darabokra, vagy porrá törjük. A nagyobb darabokat kiszedjük belőle, és félretesszük a díszítéshez.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a három kanál porcukorral. Ezután hozzátesszük a zúzott pirított cukrot, és tovább verjük a robotgép legnagyobb fokozatával.
  6. A tejszínt a habfixálóval cukor nélkül habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a karamellás tojáshabbal.
  7. Tálaláskor késsel vágva tányérokra tesszük a babapiskótás krémet, és karamell habbal megkoronázva kínáljuk, amelyet pirított cukor darabokkal díszítünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 6 p

Ezt a fincsi desszertet keresztmamám gyakran készítette. Ő egy tálcára rakta az egész piskóta és krém rétegeket, és úgy szeleteltük éles késsel. Ez a tálas megoldás egy helytakarékos változat a hűtőszekrényben való tároláshoz.

További receptek

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Nosalty

Almás zabkása fahéjjal

A zabkását sokféle ízben el lehet készíteni, mi most egy igazi őszi verziót választottunk. A Rauch Happy Day almalé nagyon feldobja ízekben a kását, és a toppingokkal egészül ki ...

Nosalty

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...