r
Nosalty Logó

Karajba göngyölt hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kittusca
Karajba göngyölt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 186 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    445.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8999.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    4701 mg
  • Nátrium
    2568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A "borításhoz"

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Vízbe áztatjuk a 2 zsemlét.
  2. A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, és félretesszük.
  3. A tölteléket elkészítjük, amíg a hús áll. A darált húst egy nagy tálba tesszük, lyukat csinálunk a közepébe, majd beleütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymát (ízlés szerint akár több gerezdet is lehet belenyomni), sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet és a majoránnát is beletesszük a tálba, majd kifacsarjuk a vizet a zsemléből, és belemorzsoljuk azt is a tálba.
  4. Ha mindezzel megvagyunk, az egészet jó alaposan kézzel összekeverjük.
  5. Ezután már csak össze kell állítani az ételt. A karajszeletekbe kb. egy jó nagy maréknyi fasírtot teszünk, majd a két szélét a karajnak összehúzzuk, és megtűzzük hústűvel (vagy ha nincs hústű, akkor fogpiszkálóval), majd belehempergetjük a zsemlemorzsába, és beletesszük egy kiolajozott tepsibe.
  6. Ezt addig folytatjuk, amíg nem elfogy az egyik alapanyagunk (ami marad, azt is kisütjük!).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 11043
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Ajánló

Én krumplipürével és uborkasalátával ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karajba göngyölt hús
Kittusca 22 recept

Nálunk ez az étel ünnepi ételnek számít. Édesanyámtól tanultam ezt a receptet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A "borításhoz"

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...