r
Nosalty Logó

Karajba göngyölt hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kittusca
Karajba göngyölt hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A "borításhoz"

Összesen 186 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 708 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    445.2 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8999.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    4701 mg
  • Nátrium
    2568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 4247 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A "borításhoz"

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Vízbe áztatjuk a 2 zsemlét.
  2. A karajt szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, és félretesszük.
  3. A tölteléket elkészítjük, amíg a hús áll. A darált húst egy nagy tálba tesszük, lyukat csinálunk a közepébe, majd beleütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymát (ízlés szerint akár több gerezdet is lehet belenyomni), sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet és a majoránnát is beletesszük a tálba, majd kifacsarjuk a vizet a zsemléből, és belemorzsoljuk azt is a tálba.
  4. Ha mindezzel megvagyunk, az egészet jó alaposan kézzel összekeverjük.
  5. Ezután már csak össze kell állítani az ételt. A karajszeletekbe kb. egy jó nagy maréknyi fasírtot teszünk, majd a két szélét a karajnak összehúzzuk, és megtűzzük hústűvel (vagy ha nincs hústű, akkor fogpiszkálóval), majd belehempergetjük a zsemlemorzsába, és beletesszük egy kiolajozott tepsibe.
  6. Ezt addig folytatjuk, amíg nem elfogy az egyik alapanyagunk (ami marad, azt is kisütjük!).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 10930
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Ajánló

Én krumplipürével és uborkasalátával ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karajba göngyölt hús
Kittusca 22 recept

Nálunk ez az étel ünnepi ételnek számít. Édesanyámtól tanultam ezt a receptet.

Hozzávalók

A töltelékhez

A "borításhoz"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...