Karaj csőben sült karfiollal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
7g vaj50 kcal
A karfiolhoz
-
250g karfiol25 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g víz0 kcal
A masszához
Összesen
711
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
28g vaj201 kcal
A karfiolhoz
-
1000g karfiol100 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2000g víz0 kcal
A masszához
Összesen
2847
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
22.9g sertés rövidkaraj38 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
A karfiolhoz
-
22.9g karfiol2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45.9g víz0 kcal
A masszához
Összesen
66
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 825 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 812.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
711
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.9 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7499.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 3298 mg
-
Nátrium 2529 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 3248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 1096 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 469 micro
Összesen
2847
kcal
- 7% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
6 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A karfiolhoz
A masszához
-
10 dkg kesudió
-
2 db tojássárgája
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 csipet só
-
1 dl víz
Elkészítés
A húshoz
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A húshoz keverjük össze a fűszereket a vajjal és a préselt fokhagymával, majd ezzel kenjük be a karajt. Itt-ott zsebeket is vagdoshatunk a húsba és oda is tömködhetünk a fűszervajból. Helyezzük a húst egy lezárható edénybe (pl.: jénaiba) és lefedve toljuk a sütőbe, azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. 2 óra múlva vegyük le a tetejét, így süssük még 15 percet, majd vegyük ki a sütőből és tálalás előtt lefedve hagyjuk állni legalább negyed órát.
- A kesudiót áztassuk annyi vízbe, hogy épp ellepje. 20 perc után turmixoljuk a vízzel együtt finomra.
- Kezdjünk el melegíteni 2 liter vizet, tegyünk a tetejére egy tálat és a tálba üssünk bele 2 tojássárgáját, öntsük bele a citromlevet, valamint 2 csipet sót. Folyamatos kevergetés, habosítás (habverővel kevergetés) közben sűrítsük be a masszát. Ha besűrűsödött, akkor azonnal állítsuk a tálat hideg vízbe, hogy ki ne csapódjon a tojássárgája.
- Adjuk a tojássárgákhoz a kesudiós pépet és turmixoljuk egyneművé, majd keverjük hozzá a sajtot.
- Ha felforrt a víz, szórjuk bele a bio vegetát vagy sót, és főzzük meg benne a karfiolt. Ne főzzük túl puhára, 12-14 perc bőven elég neki.
- Szedjük a karfiolt egy sütőbe helyezhető edénybe, öntsük rá a sajtos-tojásos keveréket és toljuk a sütőbe 10-15 percre (ha elfér, akkor a husi mellé, ha nem, akkor addig tegyük a 180 fokos sütőbe, amíg a hús pihen).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25×20
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6665
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Ez a recept egy kísérlet a paleo diéta jegyében.