r
Nosalty Logó

Karaj csőben sült karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Karaj csőben sült karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Összesen 66 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.9 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    3298 mg
  • Nátrium
    2529 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    3248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Elkészítés

A húshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A húshoz keverjük össze a fűszereket a vajjal és a préselt fokhagymával, majd ezzel kenjük be a karajt. Itt-ott zsebeket is vagdoshatunk a húsba és oda is tömködhetünk a fűszervajból. Helyezzük a húst egy lezárható edénybe (pl.: jénaiba) és lefedve toljuk a sütőbe, azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra. 2 óra múlva vegyük le a tetejét, így süssük még 15 percet, majd vegyük ki a sütőből és tálalás előtt lefedve hagyjuk állni legalább negyed órát.
  3. A kesudiót áztassuk annyi vízbe, hogy épp ellepje. 20 perc után turmixoljuk a vízzel együtt finomra.
  4. Kezdjünk el melegíteni 2 liter vizet, tegyünk a tetejére egy tálat és a tálba üssünk bele 2 tojássárgáját, öntsük bele a citromlevet, valamint 2 csipet sót. Folyamatos kevergetés, habosítás (habverővel kevergetés) közben sűrítsük be a masszát. Ha besűrűsödött, akkor azonnal állítsuk a tálat hideg vízbe, hogy ki ne csapódjon a tojássárgája.
  5. Adjuk a tojássárgákhoz a kesudiós pépet és turmixoljuk egyneművé, majd keverjük hozzá a sajtot.
  6. Ha felforrt a víz, szórjuk bele a bio vegetát vagy sót, és főzzük meg benne a karfiolt. Ne főzzük túl puhára, 12-14 perc bőven elég neki.
  7. Szedjük a karfiolt egy sütőbe helyezhető edénybe, öntsük rá a sajtos-tojásos keveréket és toljuk a sütőbe 10-15 percre (ha elfér, akkor a husi mellé, ha nem, akkor addig tegyük a 180 fokos sütőbe, amíg a hús pihen).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25×20
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6660
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept egy kísérlet a paleo diéta jegyében.

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolhoz

A masszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...