r
Nosalty Logó

Kapusztnyik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapusztnyik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1030 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    204.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    3086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, megsózzuk, és állni hagyjukaddig, amíg levet enged. 10-15 perc múlva kinyomkodjuk. A serpenyőbe olajon a cukrot kicsit megkaramellizáljuk, ebbe beletesszük a káposztát, megborsozzuk,és félkészredinszteljük. (A káposzta még sülni is fog!)
  2. A tészta: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuka sót, a felfuttatott élesztőt, cukrot, csipetnyi sót, tojást, tejet, olvasztott vajat. Bedagasztjuk. Állni hagyjuk1 órát.Kétszeresére kelt tésztábóljól belisztezett deszkán 6 dbegyforma cipókat gyúrunk. 0,5 cm vastagságú kőralakúra kinyújtjuk.
  3. A lapok egyik felébe rakjuka tölteléket, majd a másik felével betakarjuk. A tésztát ujjunkkal a széleinél összenyomjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokhőlégkeverésre. Rögtön betesszük,míg melegszik a sütő,addig is kel,majd sül a tésztánk. Amikor aranybarna, kivesszük. A tetejét lekenjükenyhén vízzel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 12888
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Ajánló

Nálunk bableves, palócleves, gulyásleves, zsírosabb levesek után második fogásként szolgálom fel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept szlovák! A neve is szláv eredetű. Csömörön, a szomszéd falumban még ma is a káposztás táskát kapusztnyiknak nevezik.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...