r
Nosalty Logó

Kapucinus palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Kapucinus palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

palacsintatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

palacsintatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 2355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

palacsintatésztához

töltelék

tetejére

Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1130 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5869.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    2285 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2912 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

palacsintatésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

palacsintatésztához

  1. A lisztet simára keverjük a tojással, tejjel, ásványvízzel és a sóval. A szokott módon palacsintákat sütünk.

töltelék

  1. A burgonyát sós vízben héjastul megfőzzük. Amíg fő, a camembert sajtról éles késsel levágjuk a nemespenész réteget.
  2. Egy kisebb lábosban megolvasztjuk a sajtot. A főtt burgonyát pépesre törjük a borssal.
  3. Egy-egy palacsinta közepére kevéske krumplipépet terítünk, majd erre teszünk egy kanál olvadt sajtot. A megtöltött palacsintákból batyut formálunk, amit egy szál snidlinggel összekötünk.
  4. A kis batyukat egy kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.

tetejére

  1. A palacsinta batyukat meglocsoljuk paradicsomlével, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15 percig jól átforrósítjuk. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1167
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 21.

Ajánló

Ha nem akarunk batyut kötni, akkor a szokásos módon töltjük a palacsintát: elkenjük rajta a krumplipépet, majd az olvadt sajtot, és ráfektetünk egy szál snidlinget. Feltekerjük, és a tepsiben meglocsoljuk paradicsomlével, megszórjuk reszelt sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapucinus palacsinta
Lizinka_ 604 recept

Különleges íze miatt kerül fel néha napján a családi heti menübe.

Hozzávalók

palacsintatésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...