r
Nosalty Logó

Kapucíner torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Kapucíner torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 979 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    544.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    148 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8117.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2897 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    2184 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    347 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2771 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadom az olajat, majd felváltva, óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  2. Előmelegített 190 °C - os sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 40 percig sütöm. (Tűpróba!) Rácson hűlni hagyom.
  3. A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukorral felfőzöm, majd hűlni hagyom.
  4. A puha margarint a pudinghoz adom. Habverővel krémesre keverem.
  5. A krémet elfelezem, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé. Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem 1 evőkanál porcukrot.
  6. A csatos tortaforma aljára teszem a kakaós piskótát.
  7. A tésztára kenjük a kakaós krémet, arra pedig a kávés krémet simítjuk.
  8. Én este készítettem el a tortát, éjszakára hűtőbe tettem.
  9. Másnap a tortabevonót megolvasztottam 5 dkg margarinnal, krémesre kevertem és a torta tetejére simítottam.
  10. Miután megdermedt a csokimáz, ostyarúdakkal díszítettem.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 578
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 113110
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Tortaimádó Marica gyűjteményéből választottam ezt a tortát.Először mindent a recept szerint csináltam. Viszonylag vastag piskótát kaptam, olyan szépen feljött!:) Ahhoz képest a krémet keveseltem, ugyanis ez a torta úgy mutat, ha a piskóta, a kakaós krém és a kávés krém egyenlő arányban van. Gondolkodtam, most a piskótát felezzem, vagy a krémet duplázzam? Végül főztem még hozzá 4 csomag pudingot. Így teljesen jók lettek az arányok, a torta olyan magas lett, mint a kapcsos tortaformám. Kevesebb margarinnal lazítottam a krémet és ízlésemnek megfelelően, kevesebb cukorral készítettem a tortát. A végeredmény minden várakozásomat felülmúlta!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...