Kapros-zöldbabos raguleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g sertéshús138 kcal
-
12 kcal
-
8g rizsliszt27 kcal
-
83g zöldbab23 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
142g sárgarépa52 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
333g víz0 kcal
A csipetkéhez
Összesen
375
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
71 kcal
-
45g rizsliszt165 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
850g sárgarépa310 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
2000g víz0 kcal
A csipetkéhez
Összesen
2252
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
11.2g sertéshús19 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
1g rizsliszt4 kcal
-
11.2g zöldbab3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
19g sárgarépa7 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
44.7g víz0 kcal
A csipetkéhez
Összesen
53
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 639.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1250 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 4435 micro
-
β-karotin 10732 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 835 micro
Összesen
375
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 145.2 g
Zsír
-
Összesen 99.1 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4959.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1139 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 505 mg
-
Foszfor 1991 mg
-
Nátrium 1107 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.2 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3835.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7501 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 293 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 613 micro
-
Kolin: 611 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 26607 micro
-
β-karotin 64394 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 5007 micro
Összesen
2252
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 595 micro
-
β-karotin 1440 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
0.5 kg zöldbab
-
10 szem fekete bors
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
5 nagy db sárgarépa
-
2 l víz
A csipetkéhez
-
1 db tojás
Elkészítés
A leveshez
- Egy fej hagymát nagyon apróra felkockázunk, és egy kevés olajon a felkockázott husival enyhén átpirítjuk.
- Miután picit megpirult, rádobunk egy evőkanál lisztet, és azzal is pirítjuk fél percig.
- Hozzáadjuk a megtisztított, két centis darabokra vagdalt zöldbabot, és felöntjük vízzel.
- Hozzáadunk két teáskanál sót és a szemesborsot teatojásban. (Gluténmentes ételízesítőt két teáskanállal szoktam hozzáadni - nálam ez helyettesíti a leveskockát.) Tekerünk rá frissen őrölt borsot, és megszórjuk szárított kaporral. A friss kaprot - a szára nélkül - összevágjuk apróra, és azt is a leveshez adjuk.
- A répákat megpucoljuk, és felkarikázva adjuk a leveshez. Miután megpuhult a hús, biztosak lehetünk benne, hogy a zöldségek is elkészültek. (A friss zöldbab nehezebben fő meg, ezért ezt nem árt ellenőrizni, mielőtt késznek nyilvánítjuk az ételt.)
- Utolsó lépésként elkészítjük a habarást: két deci joghurtot (vagy tejfölt) és két evőkanál lisztet keverünk csomómentesre kézi habverő segítségével. Érdemes a forró levesből hozzátenni jócskán, így ha hozzáöntjük a leveshez, nem fog csomósodni. Miután beletettük a habarást a levesbe, érdemes jó alaposan kiforralni. (A nagymamám mondja mindig, hogy úgy nem romlik meg olyan hamar az étel. És a nagyim már csak tudja. Sündörög pár éve a konyha körül. :) )
- Levesbetétként lehet bele csipetkét szaggatni, ha tartalmasabb levest szeretnénk.Egy tojást tessék-lássék módon felverünk, és annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz. Majd kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Max három perc alatt megfő.
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7668
- Feltöltés dátuma: 2011. október 19.
Ajánló
Isteni vasárnapi leves vagy vendégváró étel. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt ne szerette volna. Tuti siker!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám levese. Megpróbáltam már sok másik ragulevest a netről, de egyik sem ér fel ezzel! És tényleg nem azért, mert anyukám is így csinálja! Ez tényleg isteni!