r
Nosalty Logó

Kapros-zöldbabos raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-zöldbabos raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4435 micro
  • β-karotin
    10732 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4959.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7501 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    26607 micro
  • β-karotin
    64394 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    5007 micro
Összesen 2252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    595 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy fej hagymát nagyon apróra felkockázunk, és egy kevés olajon a felkockázott husival enyhén átpirítjuk.
  2. Miután picit megpirult, rádobunk egy evőkanál lisztet, és azzal is pirítjuk fél percig.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, két centis darabokra vagdalt zöldbabot, és felöntjük vízzel.
  4. Hozzáadunk két teáskanál sót és a szemesborsot teatojásban. (Gluténmentes ételízesítőt két teáskanállal szoktam hozzáadni - nálam ez helyettesíti a leveskockát.) Tekerünk rá frissen őrölt borsot, és megszórjuk szárított kaporral. A friss kaprot - a szára nélkül - összevágjuk apróra, és azt is a leveshez adjuk.
  5. A répákat megpucoljuk, és felkarikázva adjuk a leveshez. Miután megpuhult a hús, biztosak lehetünk benne, hogy a zöldségek is elkészültek. (A friss zöldbab nehezebben fő meg, ezért ezt nem árt ellenőrizni, mielőtt késznek nyilvánítjuk az ételt.)
  6. Utolsó lépésként elkészítjük a habarást: két deci joghurtot (vagy tejfölt) és két evőkanál lisztet keverünk csomómentesre kézi habverő segítségével. Érdemes a forró levesből hozzátenni jócskán, így ha hozzáöntjük a leveshez, nem fog csomósodni. Miután beletettük a habarást a levesbe, érdemes jó alaposan kiforralni. (A nagymamám mondja mindig, hogy úgy nem romlik meg olyan hamar az étel. És a nagyim már csak tudja. Sündörög pár éve a konyha körül. :) )
  7. Levesbetétként lehet bele csipetkét szaggatni, ha tartalmasabb levest szeretnénk.Egy tojást tessék-lássék módon felverünk, és annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz. Majd kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Max három perc alatt megfő.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7668
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Isteni vasárnapi leves vagy vendégváró étel. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt ne szerette volna. Tuti siker!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám levese. Megpróbáltam már sok másik ragulevest a netről, de egyik sem ér fel ezzel! És tényleg nem azért, mert anyukám is így csinálja! Ez tényleg isteni!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...