Kapros zöldbableves baconös krumpligombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
63g zöldbab17 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
9 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
250g víz0 kcal
A baconös krumpligombóchoz
-
19g burgonya11 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
500g zöldbab136 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2000g víz0 kcal
A baconös krumpligombóchoz
-
150g burgonya87 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2136
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
13.7g zöldbab4 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
4.9g kapor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
55g víz0 kcal
A baconös krumpligombóchoz
-
4.1g burgonya2 kcal
-
2.7g bacon11 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
Összesen
60
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 386.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 657 micro
-
β-karotin 1696 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3672.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 944 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 1213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 3092.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2579 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 217 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 5255 micro
-
β-karotin 13565 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3475 micro
Összesen
2136
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 db sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor kapor
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
3 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
1 ek finomliszt
A baconös krumpligombóchoz
-
10 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 db tojás
Elkészítés
A leveshez
- A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük, és daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és szintén vágjuk fel apróra.
- Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral, végül pedig a feldarabolt zöldbabbal.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
- A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd 1-2 merőkanál forró levessel.
- Ezután állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez, majd forraljuk fel újra.
A baconös krumpligombóchoz
- A bacont vágjuk fel apróra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki egészen.
- A krumplit vágjuk fel apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, villával törjük össze, majd hűtsük ki egészen.
- A teljesen kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, a pirosra sült bacont, egy tojást, sózzuk, borsozzuk, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható tésztát kapjunk. Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még lisztet.
- Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat a tésztából.
- A készre főtt, forrásban lévő levesbe, óvatosan helyezzük bele a krumpligombócokat, majd főzzük 5-6 percig, hogy teljesen átfőjenek.
- Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. A tejfölös-kapros leveshez nagyon jól illik a krumpligombóc a ropogósra sült baconnel.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3637
- Feltöltés dátuma: 2022. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
374 recept