r
Nosalty Logó

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 1416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 5659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.6 g
  • Cink
    491 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    387 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12402.4 g
  • Cink
    1964 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    2660 mg
  • Vas
    1549 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    72 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    4925.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    194 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    904 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2318 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kaprot mossuk, lecsepegtetjük, nagyon finomra felvágjuk (ha zsenge, a szár is lehet, tetszőleges).
  2. Kis tálkában a vaníliás pudingport, a kikapart vanília rudat, cukrot, sót elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet simává keverjük el.
  3. Egy nagyobb tálban a túrót áttörjük, majd a kaporral, és a vaníliapudingos tejjel összekeverjük.
  4. Ha víz lobogva forr, tengeri sót és kevés olajat teszünk bele, és a tésztát előírás szerint kifőzzük.
  5. A tepsit kikenjük vajjal, az oldalát is, a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a kapros-vaníliapudingos túróval összekeverjük, és egyenletesen a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  6. A tetejére házilag készített vaníliás cukrot szórunk, az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul, a pudingos-túrós-tej pedig kellemes, krémes állaggá nem változik, így még forrón, felkockázva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2963
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

A kaprot nagyon finomra vágjuk össze. A leves tavaszi legyen, akár újburgonya, akár zöldborsó, vegyes zöldség, csak a tavaszt hozza végre.:-)) A tetejére -aki kicsit édesebb szájú- szórjon vaníliás cukrot, amit úgy szoktam készíteni, hogy egy nagy lezárható edénybe beleöntök 2 kg cukrot, finom kristályosat, és belekaparok két rúd vaníliát, és a vaníliarudat magát is beleteszem, lezárom, állni hagyom. Néha megkeverem, nem fog összeállni, és elvegyül a kikapart belseje a cukorral a vanília rúdnak. Kicsit elsőnek drágább megvenni a vaníliarúd miatt, de jobban megéri, mintha szükség esetén zacskónként vásárolnánk. Illata és íze olyan, sőt jobb!!!, mint a bolti zacskós vaníliás cukornak.:-) Csak egyszer kell kiadni a vaníliarudakra (2 db) a több pénzt, utána behozza az árát.:-)) Most is használtam fél rúd vaníliát, -aki nem szereti ennyire a vanília ízét, tegyen bele kevesebbet, és ha ennyire cukrosan sem, akkor természetesen, azt is kevesebbet. Bár ez a tészta : a sok túróról, sok cukorról, sok vaníliás cukorról, sok vaníliás pudingról szól. Na és a sok friss kaporról:-))) A túrós-vaníliás pudingban legalább háromnegyed részt álljon a kifőtt tészta,- amit természetesen összekeverünk, - de a sülés közben fog pudingossá válni a tésztával együtt, és együtt krémessé-finommá. A kapor és az édes íz, a vanília a túró nagyon finom együtt.:-)) A legdrágább tétel ebben az ételben a túró. De megéri ennyi mennyiséggel csinálni, végtére is túrós tészta, csak tavaszias-édes ízesítéssel.:-)) Arra figyelni kell, hogy a tészta ne legyen teljesen kifőzve- megfőzve, a vaníliapudingos-túrós-kapros átkeverés miatt. Ebben fog majd ugyanis összesülni, és a tészta a pudingosságot magába fogja kicsit szívni. A sütésnél mindenki a saját sütőjét figyelje!!, (időben,hőfokban), nekem hagyományos, és makacs gázsütőm van.:-) Akinek másfajta, annak a sütési ideje és módja más, figyelni kell, hogy mikor kezd a tészta összeállni, szépen pirulni nem kezd a teteje és kész, kivehető, tálalható. Nagy pohár ásványvíz a végén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A férjem és a gyerekeim édes túrós tésztát szerettek volna,- én pedig kaprosat, hisz tele van végre vele a kertünk.:-)) Már máskor is főztem, szerette a család, ezért most egy nagy adaggal készült, el is fogyott a jó kis zsenge zöldborsóleves után. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...