r
Nosalty Logó

Kapros túrós-vaníliapudingos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

1416
Kalória
64.4g
Fehérje
221.7g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
1231.4g
Víz
7.5g
Koleszterin
8.2g
Rost
49.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 1416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 5659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.6 g
  • Cink
    491 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    387 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12402.4 g
  • Cink
    1964 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    2660 mg
  • Vas
    1549 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3116 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    78 mg
  • Mangán
    72 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    4925.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1485 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    194 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    904 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2318 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kaprot mossuk, lecsepegtetjük, nagyon finomra felvágjuk (ha zsenge, a szár is lehet, tetszőleges).
  2. Kis tálkában a vaníliás pudingport, a kikapart vanília rudat, cukrot, sót elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet simává keverjük el.
  3. Egy nagyobb tálban a túrót áttörjük, majd a kaporral, és a vaníliapudingos tejjel összekeverjük.
  4. Ha víz lobogva forr, tengeri sót és kevés olajat teszünk bele, és a tésztát előírás szerint kifőzzük.
  5. A tepsit kikenjük vajjal, az oldalát is, a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a kapros-vaníliapudingos túróval összekeverjük, és egyenletesen a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  6. A tetejére házilag készített vaníliás cukrot szórunk, az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul, a pudingos-túrós-tej pedig kellemes, krémes állaggá nem változik, így még forrón, felkockázva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

A férjem és a gyerekeim édes túrós tésztát szerettek volna,- én pedig kaprosat, hisz tele van végre vele a kertünk.:-)) Már máskor is főztem, szerette a család, ezért most egy nagy adaggal készült, el is fogyott a jó kis zsenge zöldborsóleves után. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!