Kapros túrós-vaníliapudingos tészta
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g só0 kcal
-
188g tehéntúró276 kcal
-
225g tej126 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tészta kifőzéséhez
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g só0 kcal
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
900g tej504 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
A tészta kifőzéséhez
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.7g tehéntúró16 kcal
-
12.8g tej7 kcal
-
5.1g kapor2 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
A tészta kifőzéséhez
-
10.7g tészta40 kcal
-
56.9g víz0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3100.6 g
-
Cink 491 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 387 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 779 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 20 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1231.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 49 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 226 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 579 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 257.7 g
Zsír
-
Összesen 101.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12402.4 g
-
Cink 1964 mg
-
Szelén 479 mg
-
Kálcium 2660 mg
-
Vas 1549 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 3116 mg
-
Nátrium 1800 mg
-
Réz 78 mg
-
Mangán 72 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 4925.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1485 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 194 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 904 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2318 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A kaprot mossuk, lecsepegtetjük, nagyon finomra felvágjuk (ha zsenge, a szár is lehet, tetszőleges).
- Kis tálkában a vaníliás pudingport, a kikapart vanília rudat, cukrot, sót elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet simává keverjük el.
- Egy nagyobb tálban a túrót áttörjük, majd a kaporral, és a vaníliapudingos tejjel összekeverjük.
- Ha víz lobogva forr, tengeri sót és kevés olajat teszünk bele, és a tésztát előírás szerint kifőzzük.
- A tepsit kikenjük vajjal, az oldalát is, a kifőtt és lecsepegtetett tésztát a kapros-vaníliapudingos túróval összekeverjük, és egyenletesen a tepsibe öntjük, elsimítjuk.
- A tetejére házilag készített vaníliás cukrot szórunk, az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul, a pudingos-túrós-tej pedig kellemes, krémes állaggá nem változik, így még forrón, felkockázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2966
- Feltöltés dátuma: 2012. május 18.
Ajánló
A kaprot nagyon finomra vágjuk össze. A leves tavaszi legyen, akár újburgonya, akár zöldborsó, vegyes zöldség, csak a tavaszt hozza végre.:-)) A tetejére -aki kicsit édesebb szájú- szórjon vaníliás cukrot, amit úgy szoktam készíteni, hogy egy nagy lezárható edénybe beleöntök 2 kg cukrot, finom kristályosat, és belekaparok két rúd vaníliát, és a vaníliarudat magát is beleteszem, lezárom, állni hagyom. Néha megkeverem, nem fog összeállni, és elvegyül a kikapart belseje a cukorral a vanília rúdnak. Kicsit elsőnek drágább megvenni a vaníliarúd miatt, de jobban megéri, mintha szükség esetén zacskónként vásárolnánk. Illata és íze olyan, sőt jobb!!!, mint a bolti zacskós vaníliás cukornak.:-) Csak egyszer kell kiadni a vaníliarudakra (2 db) a több pénzt, utána behozza az árát.:-)) Most is használtam fél rúd vaníliát, -aki nem szereti ennyire a vanília ízét, tegyen bele kevesebbet, és ha ennyire cukrosan sem, akkor természetesen, azt is kevesebbet. Bár ez a tészta : a sok túróról, sok cukorról, sok vaníliás cukorról, sok vaníliás pudingról szól. Na és a sok friss kaporról:-))) A túrós-vaníliás pudingban legalább háromnegyed részt álljon a kifőtt tészta,- amit természetesen összekeverünk, - de a sülés közben fog pudingossá válni a tésztával együtt, és együtt krémessé-finommá. A kapor és az édes íz, a vanília a túró nagyon finom együtt.:-)) A legdrágább tétel ebben az ételben a túró. De megéri ennyi mennyiséggel csinálni, végtére is túrós tészta, csak tavaszias-édes ízesítéssel.:-)) Arra figyelni kell, hogy a tészta ne legyen teljesen kifőzve- megfőzve, a vaníliapudingos-túrós-kapros átkeverés miatt. Ebben fog majd ugyanis összesülni, és a tészta a pudingosságot magába fogja kicsit szívni. A sütésnél mindenki a saját sütőjét figyelje!!, (időben,hőfokban), nekem hagyományos, és makacs gázsütőm van.:-) Akinek másfajta, annak a sütési ideje és módja más, figyelni kell, hogy mikor kezd a tészta összeállni, szépen pirulni nem kezd a teteje és kész, kivehető, tálalható. Nagy pohár ásványvíz a végén.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A férjem és a gyerekeim édes túrós tésztát szerettek volna,- én pedig kaprosat, hisz tele van végre vele a kertünk.:-)) Már máskor is főztem, szerette a család, ezért most egy nagy adaggal készült, el is fogyott a jó kis zsenge zöldborsóleves után. :-)