Kapros-túrós szalonnás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
2g só0 kcal
A feltéthez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
A tetejére
Összesen
831
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
7g só0 kcal
A feltéthez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g kapor4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
A tetejére
Összesen
3323
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
16g finomliszt58 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
12.8g tej7 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
A feltéthez
-
31.9g tehéntúró47 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
0.8g búzadara3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g kapor0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3.2g füstölt szalonna21 kcal
A tetejére
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2230.3 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 809 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 189.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
831
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8921.1 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1090 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1890 mg
-
Nátrium 3237 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 756.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 983 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 932 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
3323
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.9 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dkg friss élesztő
-
2 dl tej
-
0.5 tk cukor
-
1 tk só
A feltéthez
-
50 dkg tehéntúró
-
150 g tejföl
-
1 evőkanál búzadara
-
só ízlés szerint
-
2 db tojás
-
5 dkg füstölt szalonna
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
- Összekeverjük a liszttel, sóval, zsírral, és tésztát gyúrunk belőle. Ha nem elég a 25 dkg, kicsit még adunk hozzá, óvatosan, mert viszonylag lágyabb tésztára van szükség. Ha kész, letakarva pihenni hagyjuk, és duplájára kelesztjük. Akinek nincs ideje, az 50 fokra előmelegített sütőben - nem hőlégkeverésen - rásegíthet a folyamatra (én most idő hiányában már kinyújtva kelesztettem a sütőben).
- A szalonnát apró kockákra vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- A két tojást szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
- A túrót a tejföllel, sóval, kaporral, a két tojás sárgájával és a búzadarával alaposan összekeverjük, majd a tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- A megkelt tésztát kizsírozott/vajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, a tetején egyenletesen eloszlatjuk a kapros túrót, és megszórjuk az apróra kockázott szalonnával.
- A sütőben 20-30 percig sütjük.
- Amíg sül, a tejfölt és az 1 tojást alaposan elkeverjük egymással.
- A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből a lepényt, egyenletesen rákenjük a tojásos tejfölt, és visszatoljuk pirulni. Akkor kész, ha szép sárga a teteje, ez pár perc alatt megvan.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7138
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Ada
18 recept
Ilyenkor kaporszezonkor elmaradhatatlan gyermekkorom óta a kapros-túrós lepény. Van aki sósan, van aki édesen szereti, én most a sós változatot hoztam. Az édes változat annyival különbözik, hogy a tésztába só helyet egy kis cukor kell, és a túróba is só helyett cukor kerül, a szalonnát pedig elhagyjuk róla. Nagyon finom, könnyű nyári ebéd vagy vacsora.:)