r
Nosalty Logó

Kapros túrós rácsos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GyGitta
Kapros túrós rácsos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 2147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 220 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4114.7 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    614 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 2147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

Elkészítés

töltelék

  1. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
  2. A leveles tésztát vágjuk tetszőleges méretű (a képen kb. 8x8 cm-es) négyzetekre, és pakoljuk meg a töltelékkel.
  3. A tésztalap két szélét hajtsuk egymásra, nyomogassuk össze, hogy a töltelék ne folyjon ki, éles késsel ejtsünk két három vágást a bucink felületén.
  4. Kenjük meg a tetejét tojással.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig süssük szép rózsaszínre. Az elkészült süteményt hintsük meg porcukorral és/vagy vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3661
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 25.

Ajánló

Gyors vendégváró sütemény, a hagyományos almás, túrós, diós, meggyes... rétes mellett. Tartalmas levesek után második fogásként is ajánlom. Ha maradna, akkor másnap hidegen tökéletes reggeli, tízórai, de a mikróban crips funkción felfrissítve újra olyan lesz, mintha akkor sült volna. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GyGitta 7 recept

A leveles tészta rendkívül sokféleképpen használható fel, egyik általunk nagyon kedvelt módja a rétes készítés. Nagyon finom, ha az édes túrós tölteléket citromhéj és mazsola helyett kaporral bolondítjuk meg. Praktikus a hűtőben bolti leveles tésztát tartani, mert alig egy óra leforgása alatt isteni édes/sós finomságokat tudunk az asztalra varázsolni. 

Hozzávalók

töltelék

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...