Kapros-túrós pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Eda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
963
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
5769
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
291
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1566.8 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 86 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
963
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.2 g
Zsír
-
Összesen 284.7 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9400.6 g
-
Cink 663 mg
-
Szelén 296 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1942 mg
-
Nátrium 4969 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 740.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 681 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 2317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1577 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 650 micro
Összesen
5769
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.6 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 3 db krumplit felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőttek, összetörjük, és az apróra vágott kaprot hozzákeverjük, valamint a sót is
- Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, pici lisztet szórunk a tetejére, hogy legyen mibe “kapaszkodnia”.
- Az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint nagy lyukú reszelőn előtte lereszelem, így könnyebb vele dolgozni), ha kész, a közepére kis mélyedést alakítunk ki, ide tesszük a tojást, a tejfölt, az elmorzsolt túrót, a kapros krumplit, az élesztős tejet.
- Könnyű kézzel összedolgozzuk, egy nagyon laza, igen ragacsos tésztát kapunk. 2 órára szobahőmérsékletre tesszük kelni.
- Ha megkelt, a tészta még mindig elég lágy. Ekkor kell a kb. 25 dkg liszt, amit folyamatosan dolgozunk bele a tésztába, míg egy nyújtható állagot elérünk. Ekkor kb. 1-1.5 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással.
- Kiolajozott tepsiben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje minden pogácsának.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16504
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Eda
6 recept
Az ötletet az adta, hogy még van kapor a kertben, bár lassan vége a szezonjának, és ami ősszel kihajt magról, az már sajnos nem olyan intenzív ízű. A kapros túrót magában is szeretem, így elkezdtem a neten vadászni. Több helyen is megtaláltam a pogácsa receptjét, igazából több recepttel szó szerint ugyanaz, csak más-más helyről került elő. Én picit módosítottam az eredeti recepten, mert azt gondolom, hogy az 50 dkg liszt kevés. Nem tudom, abból hogy sikerült a recept első közzétevőjének tésztát nyújtani, szerintem lehetetlen. A pogácsa isteni, és tényleg másnap is finom, ehető, puha. Nagy sikert aratott.