r
Nosalty Logó

Kapros-túrós pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eda
Kapros-túrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.8 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 963 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    284.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9400.6 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    4969 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 5769 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 db krumplit felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőttek, összetörjük, és az apróra vágott kaprot hozzákeverjük, valamint a sót is
  2. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, pici lisztet szórunk a tetejére, hogy legyen mibe “kapaszkodnia”.
  3. Az 50 dkg lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (én a margarint nagy lyukú reszelőn előtte lereszelem, így könnyebb vele dolgozni), ha kész, a közepére kis mélyedést alakítunk ki, ide tesszük a tojást, a tejfölt, az elmorzsolt túrót, a kapros krumplit, az élesztős tejet.
  4. Könnyű kézzel összedolgozzuk, egy nagyon laza, igen ragacsos tésztát kapunk. 2 órára szobahőmérsékletre tesszük kelni.
  5. Ha megkelt, a tészta még mindig elég lágy. Ekkor kell a kb. 25 dkg liszt, amit folyamatosan dolgozunk bele a tésztába, míg egy nyújtható állagot elérünk. Ekkor kb. 1-1.5 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük felvert tojással.
  6. Kiolajozott tepsiben addig sütjük, míg aranybarna lesz a teteje minden pogácsának.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16485
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ötletet az adta, hogy még van kapor a kertben, bár lassan vége a szezonjának, és ami ősszel kihajt magról, az már sajnos nem olyan intenzív ízű. A kapros túrót magában is szeretem, így elkezdtem a neten vadászni. Több helyen is megtaláltam a pogácsa receptjét, igazából több recepttel szó szerint ugyanaz, csak más-más helyről került elő. Én picit módosítottam az eredeti recepten, mert azt gondolom, hogy az 50 dkg liszt kevés. Nem tudom, abból hogy sikerült a recept első közzétevőjének tésztát nyújtani, szerintem lehetetlen. A pogácsa isteni, és tényleg másnap is finom, ehető, puha. Nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...