r
Nosalty Logó

Kapros-túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Kapros-túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 6597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 288 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.3 g

Zsír

  • Összesen
    277.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    2010 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 6597 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1-2 dl tejet megmelegítünk, elkavarjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet, és még annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, nem túl lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, s kevés liszttel megszórva, meleg helyen megkelesztjük.
  3. A juhtúrót elkeverjük az apróra vágott kaporral (ha nincs friss, jó a szárított vagy mélyhűtött is), sózni többnyire nem szükséges.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 15-16 gombócra osztjuk. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, egyik felére kapros túrót halmozunk, másik felét ráhajtjuk, le is nyomkodjuk, hogy sütés közben szét ne nyíljon.
  5. Serpenyőben kb. félujjnyi olajat melegítünk, és sorra pirosra sütjük benne a lepényeket, közepes lángon.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 29153
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Ebédre szoktam készíteni, egy kiadósabb leves mellé, a maradék pedig elfogy uzsonnára. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szilágyságban lepénynek nem a tepsiben sült  töltött tésztafélét nevezik, hanem az olajban sült, szintén töltött kelt tésztát. A töltelék lehet cukros dió, lekvár, kakaó, túró, alma, tejbegríz. Mindegyikkel nagyon finom, de nagy kedvenc a kapros túrós, amely a többivel ellentétben nem édes. Én általában egyszerre többféle töltelékkel készítem, hogy mindenki kedvére tehessek. A gyerekek persze kakaóval szeretik legjobban, a férjem dióval.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...