Kapros-túrós béles Horváth Ilona után
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
613
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
Összesen
2447
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1343.6 g
-
Cink 262 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 205 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
613
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374.3 g
-
Cink 1047 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1058 mg
-
Vas 818 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1530 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 36 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 601.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1269 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 101 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
2447
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.2 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Szélére egy csipet sót szórunk, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, amit most hozzáadunk a tojással együtt.
- A maradék tejjel könnyű tésztát gyúrunk, majd beledolgozzuk a vajat is.
- Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, s hosszában és keresztben is három felé vágjuk. Így 9 darab négyzetet kapunk.
- Most a töltelékhez a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a darával és a csipet sóval felvert tojásfehérjékkel, majd belekeverjük a kaprot is.
- A négyzetek közepére egy-egy evőkanállal teszünk a kapros túrótöltelékből, majd a szemközti csücsköket kicsit meghúzogatva egymásra hajtjuk.
- A kis batyukat sütőpapíros tepsire helyezzük, tojássárgájával lekenjük, s meleg sütőben szép pirosra sütjük.
- Akár melegen, kis porcukorral meghintve már fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 19909
- Feltöltés dátuma: 2013. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A recept Horváth Ilona bizonyára mindenki által ismert "Szakácskönyv"-éből származik. Ott kapros-túrós lepény néven fut, s csak megjegyzésként ír a tészta többféle felhasználhatóságáról, így a túrós táskáról is. Nálunk Szabolcsban ezt hívják bélesnek. Édesanyám is mindig ezen recept alapján készíti a család, s leginkább édesapám örömére, aki a kapros-túrós béles általam ismert, legnagyobb rajongója. Ideális második fogásként egy tartalmas leves után vagy mint reggeli péksütemény.