r
Nosalty Logó

Kapros-túrós béles Horváth Ilona után

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros-túrós béles Horváth Ilona után
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 187 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1343.6 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 613 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.3 g
  • Cink
    1047 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    818 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 2447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Szélére egy csipet sót szórunk, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, amit most hozzáadunk a tojással együtt.
  3. A maradék tejjel könnyű tésztát gyúrunk, majd beledolgozzuk a vajat is.
  4. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, s hosszában és keresztben is három felé vágjuk. Így 9 darab négyzetet kapunk.
  5. Most a töltelékhez a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a darával és a csipet sóval felvert tojásfehérjékkel, majd belekeverjük a kaprot is.
  6. A négyzetek közepére egy-egy evőkanállal teszünk a kapros túrótöltelékből, majd a szemközti csücsköket kicsit meghúzogatva egymásra hajtjuk.
  7. A kis batyukat sütőpapíros tepsire helyezzük, tojássárgájával lekenjük, s meleg sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Akár melegen, kis porcukorral meghintve már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 19909
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Horváth Ilona bizonyára mindenki által ismert "Szakácskönyv"-éből származik. Ott kapros-túrós lepény néven fut, s csak megjegyzésként ír a tészta többféle felhasználhatóságáról, így a túrós táskáról is. Nálunk Szabolcsban ezt hívják bélesnek. Édesanyám is mindig ezen recept alapján készíti a család, s leginkább édesapám örömére, aki a kapros-túrós béles általam ismert, legnagyobb rajongója. Ideális második fogásként egy tartalmas leves után vagy mint reggeli péksütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...