r
Nosalty Logó

Kapros-ricottás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kapros-ricottás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8381.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1910 mg
  • Nátrium
    3865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 3658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát áztassuk be forró vízbe, majd szűrjük le és papírtörlővel itassuk le a nedvességet róla. A töltelék többi hozzávalóival keverjük el, rakjuk félre.
  2. A tészta alapanyagait gyúrjuk össze és enyhén lisztezett deszkán jól dagasszuk be. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, duplájára kelesztjük.
  3. Kinyújtjuk nagyon vékonyra (1-2 mm), kb. 50x77cm nagyságú téglalapra. Hosszában vágjuk ketté, szórjuk meg az egyik felét zsemlemorzsával, és vékonyan kenjük rá a fele tölteléket. Tekerjük fel, mint a bejglit, vágjuk fel 5 egyenlő rúdra és rakjuk sütőpapírral bélelt kenyérformába, egymás tetejére. A tészta másik felével hasonlóan járunk el.
  4. Kenjük le a kalácsok tetejét tojással, konyharuhával befedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  5. Begyújtjuk a sütőt, még egyszer lekenjük a tésztákat tojással és berakjuk sülni. Amikor piros a teteje, akkor még egy darab fehér papírt rakunk rá, és tovább sütjük 15 percig.
  6. Amikor megsült 10 percig hagyjuk hűlni a formában, majd tortarácsra rakva, hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1607
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Ajánló

Reggelire vagy uzsonnára egy nagy bögre kakaó mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekünk annyira ízlett a potica kenyér, hogy mégiscsak elkészült a "túrós" változat is. Nálunk a ricotta áll a legközelebb hozzá. A fotózásnál nem látszanak a tekercsek úgy, mint az almásnál, pedig azt gondoltam, a kapor miatt jobban lehet majd látni. Egy ismerősünk anyukája készítette a kapros-túrósat mazsolával, nekem annyira ízlett, hogy most már én is mindig rakok bele. Amiért nem túl édes a töltelék és a kaportól pedig fűszeres, szerintem itt-ott ráharapni az édes kis mazsolára szinte meglepő, hogy mennyire illik bele.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...