Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
125g burgonya72 kcal
-
3g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g kapor1 kcal
A raguhoz
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
11g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g kapor3 kcal
A raguhoz
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2483
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
A gnocchihoz
-
24.2g burgonya14 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.3g kapor0 kcal
A raguhoz
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
8.2g lilahagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
19.4g csirkemellfilé23 kcal
-
9.7g cukkini2 kcal
-
5.8g kápia paprika1 kcal
-
4.8g paradicsom1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4.8g parmezán sajt19 kcal
-
7.3g víz0 kcal
Összesen
119
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2892.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 1826 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 336.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Összesen
620
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.6 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11570.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2250 mg
-
Nátrium 7305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1344.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 2347 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4531 micro
Összesen
2483
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 560.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 125 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
50 dkg burgonya
-
1 ek só
-
1 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
2 ek kapor
A raguhoz
-
1 nagy db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes db cukkini
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
10 dkg parmezán sajt
-
1.5 dl víz
Elkészítés
A gnocchihoz
- A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és kihűtjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kaprot, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk.
- Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére, még 3-4 percig főzzük.
A raguhoz
- A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, majd rátesszük a kis kockákra darabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk.
- Rászórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
- Öntünk rá kb. 1,5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
- Végül a ragut összeforgatjuk a főtt gnocchival, tányérokba szedjük, és friss (parmezán) sajtot reszelünk a tetejére.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 984
- Feltöltés dátuma: 2014. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az olasz kultúra rajongójaként körülbelül egy éve készítettem el az első gnocchimat. Azóta próbálom minél több variációban elkészíteni. Ez egy "tavaszi" változat, hússal és zöldségekkel.