r
Nosalty Logó

Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 2483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11570.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    7305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4531 micro
Összesen 2483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kaprot, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk.
  4. Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére, még 3-4 percig főzzük.

A raguhoz

  1. A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, majd rátesszük a kis kockákra darabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk.
  2. Rászórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Öntünk rá kb. 1,5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Végül a ragut összeforgatjuk a főtt gnocchival, tányérokba szedjük, és friss (parmezán) sajtot reszelünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 981
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz kultúra rajongójaként körülbelül egy éve készítettem el az első gnocchimat. Azóta próbálom minél több variációban elkészíteni. Ez egy "tavaszi" változat, hússal és zöldségekkel.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...