r
Nosalty Logó

Kapros burgonyaleves pirított szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapros burgonyaleves pirított szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 286 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7696.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    5577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5954 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket kis olajon lepirítjuk, majd ráöntünk 1,5 l vizet vagy zöldség alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha megpuhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a tejfölt, és a kaprot, majd le is vesszük a tűzről.
  3. Külön edényben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük vízzel, megfőzzük, és a leveshez adjuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával, és kevés friss kaporral.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3565
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom leves, aki szereti a kaprot, ezt is szeretni fogja, a pirított szalonna csíkok pedig csak dobnak az ízén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...