Kapros burgonyaleves pirított szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1706
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7696.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 5577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 882.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5954 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1706
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket kis olajon lepirítjuk, majd ráöntünk 1,5 l vizet vagy zöldség alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
- Ha megpuhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a tejfölt, és a kaprot, majd le is vesszük a tűzről.
- Külön edényben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük vízzel, megfőzzük, és a leveshez adjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával, és kevés friss kaporral.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3566
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Finom leves, aki szereti a kaprot, ezt is szeretni fogja, a pirított szalonna csíkok pedig csak dobnak az ízén.