Kapros burgonyaleves pirított szalonnával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
286
Kalória
7.6g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
147g
Víz
27.1g
Koleszterin
4g
Rost
3.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1706
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 929 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
286
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7696.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 716 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 5577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 24 mg
Víz
-
Összesen 882.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 275 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 663 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5954 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1706
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
60
kcal
Elkészítés
- A zöldségeket kis olajon lepirítjuk, majd ráöntünk 1,5 l vizet vagy zöldség alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
- Ha megpuhulnak a zöldségek, hozzáadjuk a tejfölt, és a kaprot, majd le is vesszük a tűzről.
- Külön edényben megpirítjuk a tarhonyát, majd felöntjük vízzel, megfőzzük, és a leveshez adjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a tetejét a pirított szalonnával, és kevés friss kaporral.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 25 perc
Finom leves, aki szereti a kaprot, ezt is szeretni fogja, a pirított szalonna csíkok pedig csak dobnak az ízén.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!