Káposztával göngyölt sertéshús babraguval
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
250g sertéshús415 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A töltelékhez
-
100g káposzta20 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A babraguhoz
-
150g fejtett bab500 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1161
kcal
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
400g káposzta80 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A babraguhoz
-
600g fejtett bab1998 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4645
kcal
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz
-
41.1g sertéshús68 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A töltelékhez
-
16.4g káposzta3 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A babraguhoz
-
24.6g fejtett bab82 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.2g zöldség alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
188
kcal
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2199.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 1024 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 302.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 624 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1161
kcal
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 359.5 g
Zsír
-
Összesen 173.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8796.6 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 344 mg
-
Kálcium 1680 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 1436 mg
-
Foszfor 4098 mg
-
Nátrium 1110 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 102 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2497 micro
-
Kolin: 1014 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
4645
kcal
- 17% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A töltelékhez
-
40 dkg káposzta
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukor
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
A babraguhoz
-
1 közepes fej lilahagyma
-
1.5 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A hagymát felaprítjuk, a káposztát tökreszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk 10-15 percet.
- Az olajban közepesen barnára karamellizáljuk a cukrot.
- Beleszórjuk a hagymát, és a jól kinyomkodott reszelt káposztát, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Ha elkészült, levesszük a tűzről, és picit megsózzuk.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk, belsejüket sóval, borssal kakukkfűvel (amit én kihagytam) ízesítjük, majd a szeletek közepére szépen eloszlatjuk az előzőleg megpirított káposztát.
- Jó szorosan összegöngyöljük, majd hústűvel összetűzzük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba beleöntjük a 1/2 dl olajat, és belehelyezzük a tekercseket.
- Meglocsoljuk az olajjal, és 190-200 fokos sütőben sütjük. 20 percig fólia alatt, majd a fólia levétele után addig, míg szép piros nem lesz a húsok teteje.
- Ha a hús elkészült, kiszedjük a tepsiből, és a tepsiben maradt olajat beleöntjük egy nagyobb serpenyőbe. Hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a főtt babot. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.
- Miután összesütöttük őket, hozzáöntjük a zöldséglevest, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz. (Én egy kevés lisztes habarással rásegítettem).
- A babragura helyezzük a hústekercseket és forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5462
- Feltöltés dátuma: 2010. július 04.
Ajánló
A hússzeletekből lehet akár kis batyukat is formálni. A képen látható félbevágott húsnál épp ezt próbáltam ki, azért tűnik ilyen egyenletlennek. De nekem, a göngyölés jobban bevált.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A receptgyűjteményemben talátam ezt a receptet. Egy régi női magazinból vághattam ki anno, mert a papír már sárga volt. :-)