r
Nosalty Logó

Káposztás tekercs tejfölösen

Olgi1213
Káposztás tekercs tejfölösen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

625
Kalória
17.3g
Fehérje
99.8g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
461.9g
Víz
98.4g
Koleszterin
13g
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3130 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 625 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    2309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    735 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    1236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    952 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    723 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 3130 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát legyaluljuk vagy vékonyra szeleteljük, lesózzuk, és állni hagyjuk 20 percig.
  2. Ezután 2 ek zsíron, vagy étolajon a cukorral megpirítjuk. Azután ízesítjuk sóval, borssal.
  3. A krumplit megpucoljuk, kockázzuk, megfőzzük és összetörjük.
  4. Félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a zsírt, tojást, búzadarát, lisztet és ízlés szerint sót.
  5. 3 cipót formázunk és pihentetés nélkül vékonyra kinyújtjuk, és megtöltjük a káposztával.
  6. Összetekerjük, mint a kalácsot, és zsírozott tepsibe behelyezzük a rudakat.
  7. Kb félig 5 cm-es távolságba bevágjuk, de nem teljesen. A tetejük 1 felvert tejfölös tojással megkenjük.
  8. Megsütjük, tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x33

Ezt a receptet a minap kaptam az egyik ismerősömtől. Most sütöttem először, de a család nagy elégedettségére nem utoljára! :)

További receptek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...