r
Nosalty Logó

Káposztás tekercs Ritától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kdrita
Káposztás tekercs Ritától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1347
Kalória
32.2g
Fehérje
122.4g
Szénhidrátok
82.5g
Zsír
352.9g
Víz
183g
Koleszterin
10.9g
Rost
16.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2970.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11880.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    7142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1411.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2586 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    442 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    1152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2388 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 5390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A káposztát lereszeljük, besózzuk. Miután összeesett, kevés zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a borsot és a cukrot, kicsit megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  2. Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk. Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát a töltelékkel, és a káposztás töltelék tetejét megszórjuk sajttal, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük. 3 tészta rudat kapunk. A töltött tészta rudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Következő nap éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 C° sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Itt a Nosalty-n találtam egy nagyon jó sajtos tekercs receptet, de mivel nálunk a káposztás sütemények a slágerek, ezért kicsit változtattam rajta, és a sajtkrémet kicseréltem káposztára. Hát 20 perc kellett a családnak, hogy elfogyjon, még idejében le tudtam fényképezni.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!