r
Nosalty Logó

Káposztás sztrapacska gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
scarlett69
Káposztás sztrapacska gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposztás rész

Galuska

Tetejére

Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposztás rész

Galuska

Tetejére

Összesen 3500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposztás rész

Galuska

Tetejére

Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8386.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    3553 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 3500 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Káposztás rész

Galuska

Tetejére

Elkészítés

Káposztás rész

  1. Először a párolt káposztát készítjük el: felkockázzuk a megtisztított hagymákat, gyaluljuk le a káposztát és sózzuk le, hagyjuk állni legalább 15 percig, majd a serpenyőben felforrósított olajon lepirítjuk egy kicsit.
  2. Megszórjuk a cukorral, magasabbra vesszük a lángot, és alaposan lepirítjuk, hogy a cukor karamellizálódni tudjon. Ízlés szerint sóval, borssal, ecettel tovább ízesítjük.

Galuska

  1. A burgonyát finomra reszeljük (én robotgéppel reszeltettem le), majd kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a zabpehelylisztet, és összedolgozzuk a tésztát (a klasszikus galuskatésztától kicsit sűrűbbnek kell lenni, érdemes pár galuskával próbafőzést végezni, és ha szükséges, pár ek zabpehelyliszttel pótolni).
  2. Forrásban lévő, sós vízbe kiskanállal vagy galuskaszaggatóval galuskákat szaggatunk, ha a galuskák feljöttek a víz felszínére, még pár percig forraljuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Tetejére

  1. Keverjük össze az apró kockára vágott tofut a folyékony füstaromával, szójaszósszal, egy serpenyőben addig süssük, míg teljesen el nem párolog belőle a nedvesség és ropogós lesz.
  2. Egy nagyobb lábasba tesszük a párolt káposztát, ráöntjük a galuskát, összekeverjük, és rámelegítünk. A vega pörccel kínálhatjuk a sztrapacskát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 2443
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 16.

Receptkategóriák

Káposztás sztrapacska gluténmentesen
scarlett69 99 recept

Hozzávalók

Káposztás rész

Galuska

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...